perjantai 15. marraskuuta 2013

Viisiotteluliiton hevoset

Keravan ratsastuskoululla majailee nykyaikaisen viisiotteluliiton hevoset. Kyseiset hevoset käyvät paljon meidän tunneilla ja ovat Vallua lukuunottamatta myös kisoissa mukana. Siispä nämä viisi hevosta ansaitsevat oman esittelypostauksensa. Keravalla on varsin kivoja hevosia, ja omat lempparit ovatkin löytyneet helposti.

Lawrenza A


Tamma
s. 1998, Suomi
i. Lacros, ei. Wezel I

Laura on kone! Siis parhaalla mahdollisella tavalla, ja etenkin esteillä. Kunhan sen moottorit käynnistää huolella, ei sen jälkeen oikeastaan tarvitse tehdä muuta kuin ohjata, ja tamma hoitaa hommat. Laura saattaa joskus olla tammamaiseen tyyliin vähän hapan, mutta kunhan sen saa uskomaan, että homma on hauskaa, niin kaikki hoituu helposti. Laura on melko pienikokoinen, ja niinpä kaikkein isoimmat ratsastajat eivät sillä mene, esim. SM-kisoissa isohkolla miesratsastajalla oli arvonnassa Laura-rajoitus.

GG Formidable


Ruuna
s. 1992, Suomi
i. Aquarius GER, ei. Alme Z

Vallu on sympaattinen ja vähän koominenkin setähevonen, joka on nuoruuden päivinään hypännyt 130 tasolla. Vallu on pahimmillaan hyvinkin eteenpäin lykittävä, mutta toisaalta kun Vallu innostuu tai sen saa herätettyä koomasta, on sillä ihan todella kiva ratsastaa. Suuresta koostaan ja hitaudestaan huolimatta Vallu on kovin virkistävä tapaus, ja sen puuhailuita on hauska seurata. Viime talvena se esimerkiksi kiipesi yli kaksi metriä korkean lumikeon päälle ja yhdellä tunnilla yritti purra varpaista pitkin ohjin käynnin aikana. jos joku hevonen sattui tulemaan hänen majesteettinsa mielestä liian lähelle... Satulaa laittaessa esittää kauneimmat lohikäärmeilmeensä.

Wichita


Tamma
s. 2004, Saksa
i. Welt Hit IV, ei. Fagott

Anskun ehdoton lemppari, herkkä, ihana tamma, jolla on kiva mennä niin koulua kuin esteitäkin. Reipas, kivat liikkeet ja intoa hyppäämiseen. Toki tammamaiseen tapaan niitä vähän happamampiakin päiviä löytyy, mutta hyvin harvakseltaan. Wichita on hypännyt isojakin ratoja aikoinaan Saksassa, joten on aina reilu ja ennakkoluuloton hypätessä.

Carlotty


Tamma
s. 2005, Suomi
i. Cardento, ei. Dux

Carlotty on monen lemppari, ihanan rehellinen ja innokas tamma, jolla riittää pomppua vähän isommillekin radoille. Carlotty saattaa tosin olla joskus vähän liiankin innokas, ja testata ratsastajan tasapainoa pikkuloikilla esteiden välillä, mutta kunhan muistaa pitää pään kylmänä ja kantapäät alhaalla, se on yleensä vain hauskaa. Carlotty on melko herkkä etenkin suustaan, joten vaatii ratsastajalta vakaata kättä.

Merlot


Ruuna
s. 2006, Suomi
i. Carano, ei. Dux

Merlot on Anskun mielestä varsin mukava, etenkin sileällä. Jää herkästi etupainoiseksi, ja yleensä Merlotin kanssa pitääkin käydä joka tunti pieni keskustelu siitä, että suostuisiko herra kantamaan itse oman kehonsa. Kun tämä keskustelu on käyty, Merlot on varsin mukava ja sillä on kivat liikkeet, tosin vielä kesukstelun jälkeenkin siltä pitää muistaa vaatia jokaikisen askeleen ajan että se tekee töitä, minkä takia ei lukeudu ihan Saskian lemppareihin. Hypätessä Merlot jää myös herkästi etupainoiseksi, jolloin ottaa helposti puomeja mukaansa. Ei sieltä varovaisimmasta päästä. Vastaan tulevista hevosista saattaa välillä ahdistua ja muutenkin välillä säpsyä, ja jos Merlotin selässä menettää tasapainonsa, nuori herra ottaa tilaisuudesta vaarin ja sinkoaa niin kauan sivulle kunnes ratsastaja tekee maaperätutkimusta. Tosin Merlotilla on kiva hypätä vähän isompiakin esteitä, kapasiteettia nimittäin riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti