maanantai 11. marraskuuta 2013

Saskia syö: arkiaamiainen

Arkiaamuisin ei ole aikaa kokkailla ihan yhtä hulppeita luomuksia kuin viikonloppuaamuisin. Haluan viettää jokaisen mahdollisen hetken höyhensaarilla, joten aamuisin yleensä vain nousen, puen ja lähden, ja syön aamupalan vasta töissä aamutreenin jälkeen. Tai no, myös pakkaan kamat ja heitän kasaan sen aamupalan. Monelle aamutreeni tyhjällä vatsalla ei sovi, mutta itse olen siihen tottunut. Tyhjällä vatsalla treenaamisesta monella on se käsitys, että se polttaa rasvaa tehokkaammin, mutta tutkimusnäytöt tästä ovat sen verran ristiriitaisia, ettei siihen kannata liikaa ripustautua. Itselleni tämä tapa vain sattuu sopimaan paremmin.


Tämänhetkinen arkiaamiaiseni on kutakuinkin joka aamu samanlainen smoothie. Ihaninta olisi syödä mansikoita joka aamu, mutta koska kotimaiset mansikat ovat niin kalliita, siirryin ensin mustikkaan, ja myöhemmin olen korvannut osan mustikoistakin puolet halvemmilla mustaviinimarjoilla. Olen normaalisti todella herkkä pienellekään kirpeydelle, enkä todellakaan pysty syömään viinimarjoja normaalisti, mutta smoothiessa ne menevät yllättävän kivuttomasti. Mustikoiden ja mustaviinimarjojen sekaan heitän vielä muutaman tyrnimarjan. (Oikeasti se "muutama" on aina kahdeksan. En tiedä miksi.)


Tämän marjasekoituksen päälle sitten proteiinia, itselläni toistaiseksi suklaanmakuista, ja psylliumia (kuitua). Päälle vielä vähän vettä ja blenderiin. Kuohkeimmillaan koostumus on heti tuoreena, kun itse nautin sen parin tunnin kuluttua juoma on painunut vähän kasaan, mutta on silti vielä ihanan kylmää, raikasta ja täyttävää! Smoothien kanssa syön vielä vähän jotain hyviä rasvoja, kuten pieni kourallinen pähkinöitä tai pieni/puolikas avokado. Namnam ja jaksaa hyvin lounaaseen saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti