keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Loputon varustelista

Vaikka viisiottelun kustannukset sinänsä ovat melko pienet, saa kyllä viiden lajin varusteisiin uppoamaan ihan loputtomasti rahaa. Vaikka varusteita on jo hankittu aimo kasa, nekin kuluvat koko ajan. Hankintalista on jokseenkin loputon, vaikka kaikki välttämättömimmät jutut jo on. Tällä hetkellä ostoslistaan kuuluu muun muassa:

Miekkailu:
- uudet kengät
- miekan korjaus- ja testausvälineitä ja ruuveja
- plastron
- toiset sukat
- miekkailukassi
- lisää miekkoja
- toinen körpperi
- toinen hanska

Omat keväällä hankitut miekkailukengät vetelevät aikalailla viimeisiään, haluaisin tuollaiset hienot Niket!

Uinti:
- pullarit
- räpylät
- snorkkeli
- ne käsihommat (termit hallussa...)
- toinen uikkari
- toiset lasit
- kisapuku
- kisalakki maatunnuksin

Ratsastus:
- turvaliivi
- uudet ratsastuskengät
- uudet chapsit
- uudet hanskat
- kisapaita
- uusi kisatakki
- uudet valkoiset housut
- raippa (joo, en omista)

Vanhat valkoiset housut on ostettu joskus ponivuosina parillakympillä Horse Showsta, ja kisatakki on voittanut (jo silloin perusteellisesti käytettynä) ikäiseni Jessican kanssa Junioricupin esteratsastuksessa... Kyllähän ne vetelee , mutta olisko aika päivittää?

Juoksu:
- uudet lenkkarit
- talvijuoksuhousut
- kompressiosukat

Ammunta:
- ase
- pääpanta, jossa silmäläppä

Muut:
- putkirulla

En viitsinyt masentaa itseäni laittamalla listaan kaikkien varusteiden hinta-arvioita... Kuten huomaatte, tässä on pakko harjoittaa melko vahvaa priorisointia sen suhteen, mitä tarvitsee juuri nyt ja mitä ilman pärjää vielä. Esim. oma ase on sen verran suuri hankinta, että sen on kyllä odotettava vielä, ja osa jutuista on ehkä enemmän mähaluun-osastoa kuin akuuttia tarvetta (esim. normi uimalakki n. 8€ saa kelvata, maatunnuksin omalla nimellä tilattava maksaa yli 50€...). Näiden lisäksi rahaa saa kulumaan esim. hierontaan, uimahallin pääsymaksuihin, kisoihin yms yms... Että jos pankkitililläsi lojuu ylimääräisiä kultahippuja niin tiedän yhden pankkitilin joka nielaisee ne varmasti :)

2 kommenttia:

  1. ne "käsihommat" uintiin on nimeltään lättärit. ;) Ja jos sellaiset meinaat hommata, eikä välttämättä tarvitse olla mitkään hype-mallit tai ne perinteiset "kaikkien kilpauimareiden suosimat", niin isoista Prismoista (ainakin Kannelmäestä) saa sellaiset (ihan hyvä perusmalli, naisen käteen sopivan kokoinen) edullisemmin kuin urheilukaupoista. Taisi maksaa 14,90 tai 16,90 tuossa muutama viikko sitten. Samasta paikasta saa pullarit myös urheiluliikkeiden hintoja edullisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, lättärithän ne, taisin kärsiä tilapäisestä dementiasta tuota kirjoittaessa... Kiitos hyvästä vinkistä, ei kun Prismaan siis!

      Poista