torstai 22. marraskuuta 2012

Pump it up!

Lajiesittelyissä on vuorossa toinen erinomainen aloittelijalaji ja yksi kestosuosikeistani, nimittäin BodyPump. Bodypump on myöskin LesMills-konseptitunti, ja kyseessä on perusteellinen lihaskuntoharjoitus, jossa keskitytään lihaskestävyyteen. Tunnilla käydään läpi kehon suurimmat lihasryhmät, ja sen sanotaan olevan maailman nopein tapa päästä kuntoon. Pumppitunti koostuu kymmenestä biisistä, jotka ovat lämmittely, kyykyt, rintalihakset, selkä, ojentajat, hauikset, askelkyykyt, olkapäät, vatsat ja venyttelyt.

BodyPump eroa kuntosaliharjoittelusta nimenomaan siinä, että siinä keskitytään enemmän lihaskestävyyteen kuin voiman tai massan kasvattamiseen. Tunnilla tehdäänkin yhteensä noin 800 toistoa! Onkin aina yhtä hauskaa kun tunnilla on ensimmäistä kertaa joku salilla käyvä hyväkuntoisen näköinen nuorimies, joka itsevarmasti lataa kyykkybiisiin tankoon painoja ja meinaa sitten kuolla ennen kuin ensimmäinen kierroskaan on loppu, ja paukkuja pitäisi riittää vielä kahteen :D Sitten ne nöyrästi kuuntelee ohjaajan ohjeita ekakertalaisten painoista lopputunnin... On vaan ihan eri asia tehdä esim 3x8 sarjaa, joka on yleinen salisarja, kuin piinata samaa lihasryhmää lähes sadan toiston verran vain yhdellä pikku tauolla.

Kuva täältä
Pumppitunnilla et onnistu kasvattamaan itsellesi kehonrakentajalihaksia, sitä ei siis tarvitse pelätä. Kestävyysharjoittelu enemmänkin muokkaa ja kiinteyttää lihaksia, ja tulokset näkyvät oikeasti nopeasti peilistä. Juuri tuloksissa piilee BodyPumpin viehätys: vaikka ensimmäisellä kerralla luulisi kuolevansa ja sen jälkeen ei pystyisi kävelemään viikkoon, jo parin käynnin jälkeen huomaa miten tankoon voi ladata lisää painoja. Lihakset tottuvat pitkäkestoiseen harjoitteluun, mutta pumpissa kannattaa oikeasti käydä säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa, kahdenkin viikon tauko aiheuttaa taas suurta tuskaa (nimerkillä taas juuri sen kokenut...). Toisaalta säännöllisesti käymällä voi lähes viikottain lisätä johonkin biisiin painoja ja saada taas suurta tyydystystä itsensä ylittämisestä!


4 kommenttia:

 1. Kävin tän kirjoituksen innoittamana tänään piiiitkästä aikaa pumpissa :) Eli kiitos Saskialle motivaatiotekstistä. Voi tosin olla että lihaskipujen iskiessä kaduttaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, jäi nimi äskeisestä. T.Helena

   Poista
  2. Jee, mahtavaa Helena! Mä puolestani innostuin sun kommentista niin että ponkaisin anivarhain sängystä ylös vaikka väsyttikin ja menin tekemään kunnon aamutreenin :) Kerro sitten mikä on lihasten vointi tänään ja huomenna!

   Poista
  3. Nostan hattua kaikille aamu-urheilijoille, tohon mulla on vielä matkaa... :) Lihasten vointi noudattaa mulla rankan treenin jälkeen aina samaa kaavaa, eli eilen oli voimat pois ja tänään tuntuu kuin olisi jäänyt isommankin kulkuneuvon alle. Varsinkin jalat aivan muusina! :D Kevyt jumppa varmaan helpottaisi.

   Poista