tiistai 5. maaliskuuta 2013

Näin kulkee kisapäivä

Nyt ensimmäisten kisojen jälkeen ollaan paljon viisaampia siitä, kuinka kisoissa oikein toimitaan. Seuraavissa kisoissa siis ainakin tämän jännitysmomentin pitäisi olla eliminoitu... Koska noissa kisapäivän kirjoitelmissa keskityttiin lähinnä omiin suorituksiin ja päällimmäisiin fiiliksiin, kerron tässä vähän seikkaperäisemmin kisapäivän kulusta.

CE:ssä meidät oli jaettu kahteen lähtöön, jotta aseet riitti kaikille joilla ei ole omaa asetta. CE pidettiin vakiovuorollamme Myllypuron Pallomyllyssä, jossa meillä oli aikaa vain tunti, eli kisarupeama vedettiin läpi vähän ripeämmin kuin normaalisti, eli valmistautumisajat jäivät vähän lyhyemmiksi kuin tavanomainen 20min joka pitäisi olla aikaa hoitaa aseen säädöt ja muut omat jutut kohdalleen. Rata hölkättiin porukalla läpi kerran, jotta kulku oli kaikille selvä. Juoksimme reilu puolikkaan jalkapallokentän, eli kierroksen puolivälissä piti tehdä koukero keskelle, ja tämä kierros juostiin jokaisella juoksukierroksella kolme kertaa. Tuliko selitettyä tarpeeksi sekavasti? Itse meinasin kerran seota laskuissa ihan totaalisesti, seuraaviin kisoihin aion siis värvätä jonkun apuhenkilön laskemaan kierroksiani jotta voin itse keskittyä vähän olennaisempiin asioihin. Normaalistihan tätä ongelmaa ei kyllä olisi, koska juostaisiin vaan yksi kunnollinen kierros jokaisella juoksukierroksella. Selvyyden vuoksi siis muistutuksena (tästä on raportoitu jo täällä), että CE:ssä ammutaan neljä kertaa ja juostaan ammuntojen välissä neljä kertaa 800m. Ammunnassahan pitää saada viisi osumaa ja aikaa on 50sek. Jos et siinä ajassa ole saanut kaikkia osumia saat jatkaa juoksua, mutta olet auttamattomasti menettänyt aikaa siellä ammuntapaikalla kykkiessä, mitään ylimääräisiä sakkokierroksia ei siis tule.
Miekkailussa oli puolen tunnin lämmittelyaika, jonka sai käyttää itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Hölkkäiltiin vähän, otettiin parit pikaoparit ja tarkisteltiin varusteita. Sen jälkeen meidät jaettiin pareiksi, jotka pysyisivät koko miekkailukisan ajan. Meitä oli 10 kisaajaa, joten kaikki ottelivat kaikkia vastaan kolme kertaa, jotta saatiin tarpeeksi otteluita. Ottelut ovat yhden piston otteluita, tuplia ei lasketa vaan otellaan kunnes jompikumpi voittaa. Oikeissa ksioissa lisäksi on vielä aikaraja 60sek per ottelu. Ensin otettiin siis oman parin kanssa kolme ottelua, sen jälkeen haastettiin aina yksi pari joiden kanssa molemmat ottelivat kolme ottelua, kunnes kaikki parit olivat kohdanneet. Tämä on kuulemma systeemi aina arvokisoja myöten.
Uinnissa oltiin jälleen meidän omalla vuorolla, eli käytössä oli vain kaksi rataa. Taas puolen tunnin lämmittelyaika, jonka jälkeen kaikki ylös altaasta ja kisattiin lähtö kerrallaan. Meitä huolestutti taas että miten pysyä laskuissa, mutta hyvin kaikki onnistuivat siinä. Kellotus toimi manuaalisesti, veikkaan että arvokisoissa tähän on joku hienostuneempi systeemi. Kaikkien uintilähtöjen jälkeen otettiin vielä vähän loppuverraa sekä odoteltiin vielä pisteenlaskua ja palkintojenjakoa. Pisteenlasku onkin sitten ihan oma lukunsa, onneksi sen voi jättää suosiolla taitavammille. En edes yritä ymmärtää systeemiä tässä vaiheessa, sen verran monimutkaista se on! Sen verran tiedän, että esteratsastuksessa kiellosta tai pudotuksesta miinustetaan 40 pistettä, mikä on saman verran kuin 10sek CE:ssä. Normaalistihan CE on viimein laji, jossa voi sitten kiriä sijoituksiaan sen perusteella, miten alkupäivä on mennyt.

Lisähaastetta näin amatööritasolla toi kisapäivän logistiikka ja muu suunnittelu, joka on hoidettava itse. Ihannetilanne olisi, että joku muu ajaisi kisapaikalta toiseen ja suunnittelisi reitit, pitäisi huolta varamiekoista ja juomavarastojen riittävyydestä yms. ylimääräisestä, jotta itse voisi keskittyä suoritukseen. Nyt oli onneksi valmistautumiset menneet hyvin, koko kisapäivän ajan oli ihan hyvä olo ja nesteytykset ja banaanitankkausten ajoitukset onnistuivat hyvin. Tosin uintiin ajettaessa meinasin lähteä kohti myllypuroa, eli se henkilökohtainen avustaja voisi olla ihan tarpeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti