lauantai 23. maaliskuuta 2013

Testissä Sports Trackerin sykevyö

Blogi on osaltani viettänyt hieman hiljaiseloa. Olen saanut puserrettua vihdoin opinnot kasaan, työ on ottanut henkisesti koville ja etenkin se, että viikon päästä saatan olla työtön. Tällaisena aikana urheilusta on tullut minulle henkireikä. Treenien aikana ajatukset ovat vain omassa suorituksessa, omassa kehossa, eikä mieli pääse dominoimaan niin vahvasti. Sitä vain keskittyy juoksemaan vielä yhden kierroksen kovalla sykkeellä tai nostamaan niitä hiton painoja pumpissa vielä kerran, vaikka kuinka on lihakset hapoilla.

Olen pitänyt uudesta BodyPump ohjelmasta kovasti. Tänään minulla oli ensimmäistä kertaa työkavereilta läksiäislahjaksi saatu Sports Trackerin sykevyö käytössä, ja oli todella hauskaa nähdä tilastoja treenien jälkeen! Esimerkiksi tällaisia käppyröitä ohjelma sykevyön avulla piirtää:

Sykkeen vaihtelut koko tunnin ajalta

Pystyakselilla minuutit, vaaka-akselilla syke

Ensimmäisen käytön jälkeen kokemus on ollut positiivinen, sykevyö on helppokäyttöinen ja toimiva. Pumpissa näkyy hauskasti eri biisit sykkeen vaihtelussa. Korkein piikki nousee steppilaudalle hypyissä, ja siellä syke oli korkeimmillaan 166. Minulle tämä avaa uuden näkökulman treenamisen saloihin, en ole koskaan ennen mitannut sykkeitä missään urheilulajissa. Odotan kovasti, että lumet sulaisivat ja hiihtolatujen alta paljastuisi taas lenkkipolut, ja pääsisin juoksemaan pidempiä matkoja. Sisällä juokseminen on pidemmän päälle tylsää, ja vaihtuvat maisemat tekevät lenkkeilystä paljon mielekkäämpää.

Ps. Uskotteko, että tämä teksti on ihan oikeasti entisen liikunnanvihaajan kirjoittama? En olisi itse ikinä uskonut, että tällainen liikuntainnostus on kohdallani mahdollinen!

2 kommenttia:

  1. Vähänkö hienot mittaussysteemit Sikkola, minäkin tahdon tuollaisen! :) Pitääkö data siirtää vyöltä jotenkin tietokoneelle vai miten oot tehny noi käppyrät? Ja btw, teidän pitää kohta muuttaa toi blogin esittelyteksti, kun ethän sä oo enää liikunnanvihaaja ollenkaan! -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sports trackerin sykevyö on yhteydessä blue toothilla puhelimeen, ja piirtää noi käppyrät automatic :) Ja joo, pitäis varmaan esittelytekstiä muuttaa :D Saskia sanoi ihan samaa tällä viikolla...

      Poista