lauantai 2. maaliskuuta 2013

"Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää"

Huomenna koittaa jännittävä päivä. Ensimmäiset kilpailut! Nämä kilpailut tosin pidetään neliotteluna ilman ratsastusta, mutta yhtä kaikki, jännitettävää riittää. Olen kilpaillut tasan kaksi kertaa, molemmilla kerroilla esteratsastuksessa seuran kisoissa. Siitä on aikaa yli kymmenen vuotta. En siis pysty arvoimaan kunnolla, miten kilpailutilanne minuun vaikuttaa. Lähdenkin kisoihin avoimin mielin testaamaan itseäni. Tavoitteena selviytyä läpi kaikista neljästä lajeista, ja jos nyt en ihan viimeiseksi sijoittuisi, niin se olisi myös plussaa. Vahvin lajini tulee olemaan juoksuammunta. Uinti onnistuessaan sujuu meidän tasoryhmässä suht vahvasti, mutta se vaatii sitten onnistumisen niin hypyssä kuin kuperkeikkakäännöksissäkin. Miekkailusta en oikein tiedä. Hyvällä tuurilla pisteitä voi jokunen tulla.

Huominen päivä tulee olemaan aikataulullisesti ja myös fyysisesti sen verran kuluttava, että olen varautunut päivään hyvillä eväillä. Aamupalaksi teen smoothien baananista, mustikoista, maitorahkasta, jogurtista ja myslistä. Lisäksi keitän muutaman kananmunan, jotta nälkä ei yllätä ihan heti. Muuten nesteytyksestä ja energian saannista huolta on pitämässä hedelmäsmoothie, banaaneja, myslipatukoita, Fenix-energiajuoma ja Gatorade, varmuuden vuoksi myös Gainomax. Jos hyvä tuuri käy, meillä jää muutama tunti aikaa miekkailun ja uinnin väliin. Tämän tauon aiomme käyttää Saskian kanssa lepäämällä ja syömällä lounasta.


Toinen tämän illan urakka oli varusteiden pakkaaminen. Ilman ratsastustakin tavaramäärä on valtaisa! Miekkailuvarusteet lohkaisevat yli puolet treenikassin sisällöstä. Asettelin varusteet valmiiksi keittiön pöydälle, ja hyvä niin - kuvaa katsoessani huomasin, että miekka puuttuu varustepinosta kokonaan :)


Varusteet riveittäin ylhäältä alas:
Miekkailumaski, miekkailuhousut ja rintasuojus
Miekkailusukat, panta (sekä juoksuammuntaan että miekkailuun), miekkailutakki
Miekkailuun plastrong, miekkailuun kengät, juoksulenkkarit, uimapuku, uimalakki ja uimalasit
Miekkailuun johto, miekkailuhansiksas, urheilutoppi, urheilurintsikat, juoksutakki, iso ja pieni pyyhe

Näiden lisäksi täytyy mukaan pakata varasukat, pesupussi, varapiilolinssit, silmälasit, eväät (ja se miekka...) ja juomapullo. Näiden tavaroiden kantamiseen joudun hälyttämään itselleni kuskin (kiitos isi!), jotta saan tavarat raahattua Espoosta Myllypuroon aamutuimaan.

Pitäkäähän peukkuja huomenna, kisaraporttia tulossa myöhemmin! Perinteisesti suomalaiset urheilijat tekevät parhaansa ja katsovat mihin se riittää - sitä menen minäkin huomenna kokeilemaan!

1 kommentti: