keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ensimmäinen ylitys!

Edellisestä kerrasta oli yhdeksän vuotta. Perhoset vatsanpohjassa kutittelivat ihan pikkaisen, kun jäin bussista pois ja kävelin talliin katsomaan, millä hevosella olen tunnille menossa. Hevoseksi minulle oli laitettu Konrad. Konrad oli karsinassa oikein lupsakka ja leppoisa tapaus, jonka alahuuli väpätti, kun kumisualla rapsutti etujalkojen välistä. Heti alusta alkaen Konrad liikkui eteenpäin mielellään ja reippaasti, ensimmäiset raviaskeleet olivat yllätys, aikamoisen pomputtava askel. Onneksi mentiin kevyen istunnan harjoituksia... Laukka oli ihan miellyttävä istua ja koko alkuverryttelyn ajan Konrad liikkui mielellään itse eteenpäin. Itselleni olen ottanut treeniksi kädet. Käteni nimittäin tuppaavat laskeutumaan liian alas (etenkin vasen) ja ulko-ohjan tuki jää herkästi olemattomaksi. Tänään tunnilla tajusin oikeastaan sen, että ratsastan aivan liian vahvasti sisäpuolen avuilla ja ulkoavut jäävät ihan retuperälle. Mistähän tämäkin on oikein tullut. Nyt kuitenkin olen itse tämän asian kanssa skarppina ja pyrin keskittymään ulkoapuihin ja käsiin.

Konrad kesälookissa - kuva keravanratsastuskoulu.fi
Paljon oivalluksia siis tuli jo pelkästään alkuverkan aikana. Hyppäämäänkin päästiin, tosin ehdittiin menemään vain yksittäisiä esteitä. Ensin tultiin ristikkoa ravissa, sen jälkeen laukassa. Lopuksi hypättiin okseria kaarteelta. Hyppääminen sujui yllättävän hyvin, kuin vanhasta tottumuksesta. Konrad oli mukavan säpäkkä ja teki kaiken niinkuin pyysin. Loppufiilis tunnista siis erittäin hyvä. Essi on opettajana todella hyvä, sopivalla tavalla puuttuu, kuuntelee ja korjaa. Ensi viikolla menen vielä rästitunnille, kun ensimmäinen tunti jäi väliin sairastumiseni vuoksi, mutta sen jälkeen meillä on seuraava tunti vasta tammikuussa. Vähän tylsää, että muutama meidän ryhmäläisistä pääsee jatkamaan saman tien ja valmennusryhmään, mutta osa joutuu pitämään kuukauden tauon. Itsellä ainakin innostus on taas juuri syttynyt, joten harmittaa pitää taukoa heti kun on vähän päässyt uuteen talliin tutustumaan ja saanut taas tuntumaa ratsastukseen.

PS. Viimeksi onnistuin otsikoimaan tekstini samalla otsikolla kuin Saskia viikkoa aiemmin, joten nyt jouduin tarkistamaan, ettei tällä kertaa käy samoin :D

2 kommenttia:

  1. Ei, mutta onnistuit käyttämään tismalleen samaa kuvaa kuin siinä mun ensimmäisessä ratsastustekstissä, kerta mentiin samalla hepalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä nyt sen tajusin! Ei vaan ole kyseisestä hepasta muita kuvia. pitää odottaa valoisempia aikoja niin saa ulkoilutettua kameraa tallilla!

      Poista