Sunnuntai:
Aamupala: kananmuna, 2 dl tuoremehua, 3 dl teetä maidolla ja
1 tl hunajaa, 2 palaa paahtoleipää juustolla ja kirsikkatomaateilla, 2 dl maustamatonta jogurttia, mustikoita 1/3 dl ja vadelmia
1/3 dl, hunajaa 1 rkl, 2 möllerin tupla kalanmaksaöljykapselia
Ruokamessuilla 2 suklaakonvehtia, juustomaistiaisia noin
kahden siivun verran, 3 palaa lakritsia
Välipala: mandariini
Iltaruoka: Munakoiso-jauhelihakääröjä, 1,5 dl tsatsikia, salaattia (kirsikkatomaattia, kurkkua, cashew-pähkinöitä, pinjansiemeniä), 16 cl punaviiniä, 2 dl vettä, 1,5 dl
jäätelöä
Vaalivalvojaisnapsut: popcorneja litra, 4 dl siideriä
Illalla 3 dl vettä
Munakoiso-jauhelihakääröt tsatsikilla |
Maanantai:
Aamupala: 1,5 dl mysliä, 0,5 dl maitoa, 2 dl
appelsiinimehua, 2 dl jogurttia, 2 möllerin tupla
kalanmaksaöljykapselia
Välipala: 1 Mandariini ja 1,5 dl vettä
Lounas: 4 lihapullaa, 1 peruna, 1,5 dl salaattia, hapankorppu, 1 tl oivariinia, 2 dl rasvatonta
piimää, 2 dl vettä, 1,5 dl kirsikkakiisseliä. (oli muuten ihan karseeta
ruokaa!)
Välipala: 1 mandariini, 1 kaura-yosa, 3 dl teetä maidolla ja
1 tl hunajaa
1 Mandariini treenien jälkeen
Illallinen: "Jämälautanen", eli 1,5 kananmunaa paistettuna, munakoiso-jauheliharullaa, seesaminsiemen-perunoita, 1,5 dl salaattia, 1 siivu juustoa, 60 gr buffalamozzarellaa,
1 tl oliiviöljyä, ½ dl tsatsikia, 6 dl vettä
Tiistai:
Aamupala: 1,5 dl mysliä, 0,5 dl maitoa, 2 dl
appelsiinimehua, 2 dl jogurttia, 2 möllerin tupla kalanmaksaöljykapselia
Töissä 3 dl teetä maidolla ja 1 tl hunajaa
Lounas: 120 gr leivitettyä seitiä, 1 dl perunamuusia, 1,5 dl salaattia, 1 tl oliiviöljyä, 0,5 dl kermaviili-tillikastiketta, 2
dl vettä, 2 dl rasvatonta piimää, 1 pala hapankorppua, 1 tl oivariinia, 1,5 dl
hedelmärahkaa, 1,5 dl teetä
Välipala: Persikka-vadelma yosa ja puolikas rahkapulla
Illallinen: avokadopastaa, 3 dl vettä
Mandariini + 5 dl vettä illalla
Avokado-pasta |
Kolmen päivän analyysin tulos oli tiivistettynä seuraava:
Syön tarpeeksi, voisin syödä enemmänkin etenkin sellaisina päivinä kun tulee treenattua. Kalorimäärät liikkuvat 2200-2500 välillä. Vitamiineja, hivenaineita ja erityisesti rautaa saan erittäin hyvin. Kuidun saanti heittelehti päivien mukaan, siihen voisin ehkä kiinnittää enemmän huomiota ja jatkaa hapankorppujen syömistä lounaalla. Kovien rasvojen syömiseen pitäisi myös kiinnittää huomiota - olen aikamoinen juuston mussuttaja :) Oli toisaalta kiva saada vahvistusta siihen, että saan kalsiumia tarpeeksi ja muutenkin ruokavalio on ihan järkevä. Itse olen viime aikoina pyrkinyt kiinnittämään huomiota siihen, että syön tarpeeksi välipaloja. Verensokeri laskee minulla herkästi, ja jos välipalat jäävät väliin, ostan herkästi karkkia kotimatkalla. Jos muistan syödä kahden aikaan töissä välipalaa, karkinhimoa ei tule.
Raaka-aineita kanttareliipastaan |
Jos ravitsemusasiat kiinnostavat, suosittelen lukemaan Patrik Borgin blogia Pöperöproffa. Olen pari kertaa päässyt töiden kautta Patrikin luennolle, ja todella mukaansatempaavaa ja inspiroivaa kuunneltavaa kyllä on! Ehkä tärkeimpinä anteina luennoilta on, että ruokailun pitäisi olla aamupäiväpainotteista, aamiaisen tulee olla runsas ja välipaloja ruokien väliin. Ja ehkä se tärkein - syömisen pitää olla kivaa! Huonon omatunnon poteminen ja liiallinen analysointi vie syömisestä nautinnollisuuden. Näitä "teesejä" olen pyrkinyt noudattamaan, ja mitä enemmän niitä noudatan, sitä järkevämmin ja terveellisemmin syön.
Miten on, onko ruokateema sellainen, josta haluaisitte lukea? Viikon reseptivinkki kenties? Ideoita otetaan mielellään vastaan!
Viikon resepti vinkki olisi kiva idea! (kun teet niin hyvää ruokaa :) )
VastaaPoistaJessica
Hehee, teilläkin on tehty avokadopastaa. Mä tein sitä eilen ja toissapäivänä :D -H-
VastaaPoista