torstai 2. tammikuuta 2014

Täyttyivätkö tavoitteet 2013?

Vuosi sitten asetettiin tavoitteita viisiotteluvuodelle. Näin vuodenvaihteen tienoilla lienee syytä kurkistaa taaksepäin, ja tsekata täyttyivätkö tavoitteet.

Vuonna 2013 halusin:
1. "Tehdä kisadebyyttini viisiottelussa, mieluiten viedä läpi kokonaisen kisapäivän, jota pidetään jo itsessään aika kovana suorituksena vaikkeivät tulokset kovin kummoisia olisikaan."
-> Tämän tavoitteen voidaan todeta täyttyneen ihan kunnolla, vaikka useimmat kisapäivät olivatkin neliotteluna niin ne vedettiin läpi kunnialla, puhumattakaan siitä yhdestä täydestä viisiottelupäivästä, josta oli meikälle tuloksena mitali :)

Osanottajat järjestäytyneenä ensimmäisissä harjoituskisoissa maaliskuussa.
2. "Oppia hyppäämään veteen pää edellä. Pakkohan se kai on."
-> Check! Tämän pelon yli päästiin alkuvuodesta, ja tyyliä hiotaan edelleen, mutta se suurin viisiottelukynnys tosiaan on ylitetty kunnialla.

3. "Mitata kuntoani. Juoksin viime maaliskuussa Cooperin testin, ja sen voisi vaikka tehdä uudestaan tänä vuonna, tavoitteena tuoksen parantaminen hyvästä erinomaiseen."
-> Kuntoa ei varsinaisesti ole testattu, mutta erinäisissä urheilukisoissa olen juossut sen verran, että niiden perusteella voi kai sanoa jotain tulostasostakin... Esim 10km juoksussa tein oman henkilökohtaisen ennätyksen, puhumattakaan siitä kuinka viisiottelulajien tulokset ovat kohonneet.

4. "Saada urheilua sellaiselle tasolle, että jotain muutakin ihmistä kuin itseäni kiinnostaisi miten sujuu. Eli käytännössä olla tarpeeksi hyvä, että joku haluaisi valmentaa/sponsoroida/jotain mua. Jos ei yhtään muuten pelitä, niin sitten varmaan voisin hankkia itselleni edes jonkin sortin Personal Trainerin, jonka kanssa saataisiin ainakin kunto kohdilleen."
-> Tämä ei varsinaisesti ole toteutunut, olen edelleen ihan itse oma valmentajani. Kuitenkin treeni on huomattavasti järkevämpää ja tavoitteellisempaa kuin aiemmin, ja kyllä niitä tuloksia tulee raportoitua erinäisille valmentajille, eli kai tässäkin ollaan sentään edistytty.

Tulosten sparrausta SM:ien uintiosuuden jälkeen.
5. "Siivota kotiani, silittää paitojani säntillisesti ja pitää huolta kynsistäni niinkuin kunnollinen ihminen ikään. Jotenkin nämä ovat asioita, joista tietää että ne pitäisi hoitaa, mutta niistä tulee aina lipsuttua. Kuitenkin uskon, että ne lisäisivät huomattavasti tunnetta elämänhallinnasta, joten siihen aion pyrkiä. Miksi onkaan niin paljon kivempi lähteä treenaamaan?! :)"
-> Tunnustan tappioni. Koti on yhtä sekaisin kuin aina, kynnet lakkaamatta ja kaappi täynnä silittämättömiä paitoja. Nobody's perfect.

6. "Valmistua valtiotieteiden maisteriksi. Tämän uskallan kyllä miltei luvata, ja jopa alkuvuodesta!"
-> Krhm. Tämäkin on jäänyt puolitiehen. Josko tänä keväänä?!

Ja se bonustavoite, nimittäin spagaatti: Ei ihan, mutta kieltäydyn tunnustamasta tätä täydelliseksi tappioksi, sen verran lähelle ollaan nimittäin päästy. Oikea takareisi on vähän vihoitellut loppuvuonna eli siihen suuntaan olen jäykempi, mutta toisinpäin ei puutu enää montaa senttiä!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä uuteen alkaneeseen vuoteen! :) Mulla ei ole kuin yksi noista teidän viidestä lajista tänä vuonna harrastuksena, joten nostan hattua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tsemppiä sinnekin! Saako udella mikä laji on kyseessä? :)

      Poista