maanantai 20. tammikuuta 2014

Uudet kenkulit!

Vihdoinkin! Vanhat lenkkarit alkoivat olla melkolailla aikansa eläneet, kaikki vaimennus ja jousto oli poistunut aikoja sitten ja kengät kertakaikkiaan levähtäneet. Olin pihiydessäni lykännyt uusien juoksukenkien hankintaa mahdollisimman pitkään, mutta nyt oli kyllä aika tehdä asialle jotain.

Kuva, jonka näkiessäni lopullisesti totesin, että tarvitsen uudet kengät ja juoksuhousut
Niinpä marssin joulun jälkeen alennusmyynteihin vähän lannistuneena katselemaan, mitä olisi tarjolla, valmistautuen samlla henkisesti pitkälliseen tutkimusprojektiin ja uuvuttavaan sovitusurakkaan. Olen pitkään juossut Asicsilla, mutta nyt on käynyt mielessä, josko sitä testaisi vaikka Nikea joskus, mutta uudet kengät ja varsinkin merkinvaihto vaatisivat sitä, että selvittelisin huolella etukäteen internetin ihmeellisestä maailmasta ominaisuuksia ja käyttökokemuksia. Tämä tutkimusprojekti oli siis suunnitelmissa, kun luuhasin ympäri sporttikauppoja.

Toisin kävi! Tuijottelin Intersportin juoksukenkäseinää, havaitsin sieltä ne parhaat Asicset ja alistuin siihen, että kai se on kaivettava kuvetta ja soviteltava niitä. Päätin kuitenkin ensin huvikseni vilkaista alehyllyä, ja mitä siellä olikaan: se sama Asicsin kenkä omassa koossani -50%-hintaisena! Eipä tarvinnut paljon sovitella tai miettiä otanko vai enkö ota! Hauskinta tässä on se, että tämä oli jo toinen kerta kun käy näin hyvä tuuri.

Heijastimista lisäpisteitä!
Kenkä on siis Asics Gel Nimbus 15 HCM, eli Helsinki City Marathon-edition. Väri ei ehkä ole ihan se minkä olisin itse valinnut, mutta sillä ei nyt kyllä ollut väliä. Kenkä on neutraali (ei yli- eikä alipronatoivalla askeleelle), hyvin vaimennettu ja vakaa. Fiilis uusilla kengillä on ihan mieletön, kun askellus on oikeasti tuettua ja vaimennettua! Ei ne ihan juokse puolestani, mutta helpottavat hommaa kummasti. Nyt kun vielä saisi ne hyvät juoksukelit takaisin!

Samalla sain vihdoin hankittua kunnolliset The North Facen talvijuoksuhousut

2 kommenttia:

  1. Moi, ostin samat kengät. Mulla ongelmana että nauhat aukeavat n. tunnin juoksun jälkeen, vaikka on tupla solmut. Vanhoihin verrattuna nauhat on liukaat. Nyt taka vasta 250km treeniä... mietin vain että kuluukos liukkaus pois käytön myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Itsellänikään ei ole edes tuota määrää kilsoja takana näillä kengillä, mutta en ole kyllä tuohon ongelmaan törmännyt. Toisaalta en kyllä myöskään juokse noin pitkiä lenkkejä, teen enemmän lyhyempiä intervallitreenejä tai aamulenkkityyppisiä herättelylenkkejä. Olen kyllä huomannut että näissä on aika lyhyet nuo nauhat. Tuskinpa kenkien ominaisuudet (muut kuin ulkonäkö) kovasti kärsisivät jos nauhat vaihtaa, jos ongelma ei poistu muuten?

      Poista