torstai 18. lokakuuta 2012

Konseptituntien ihmeellistä maailmaa ja CXWorx

On tullut aika esitellä treenitunteja! Aloitan niillä, joiden nimistä kaikista vähiten käy ilmi mistä tunnilla on kyse, eli nämä kummalliset kirjainyhdistelmät. Valotan ensin vähän konseptituntien maailmaa.

Mitä ryhmäliikuntaan tulee, vannon ehdottomasti konseptituntien nimeen. Nykyään tuntuu joka kerta hirveältä riskiltä mennä tunnille joka on ohjaajan itsensä tekemä, koska ei voi ollenkaan tietää mitä tulee saamaan, ja mahdollisuudet todelliseen rimanalitukseen ovat moninkertaiset. Konseptitunnille mennessäsi tiedät mitä tulet saamaan ja hyvä ohjaaja on oikeastaan pelkkää plussaa. Itse asiassa tajusin juuri etten edes tiedä onko muitakin konseptitunteja kuin Les Mills-konseptitunteja... LesMillsin kotimaa on Uusi Seelanti, ja sieltä ohjelmat levitetään ympäri maailmaa, eli ohjelma on kaikkialla maailmassa sama ja vaihtuu kolmen kuukauden välein. Suurin osa tunneista joilla käyn ovat siis Les Millsin tunteja. Konseptitunneilla kuunnellaan hittibiisejä, eikä sen ohjaajan lempimusaa, mikä ei välttämättä mene ollenkaan yksin sun oman musamaun kanssa. Lisäksi jotenkin tuntuu siltä että ohjelmien tekeminenkin on isossa organisaatiossa korkeammalla tasolla kuin jonkun random pikkusalin jumppaohjaajalla joka on hyvässä lykyssä koulutettu joskus 80-luvulla... yhtään ammattitaitoisia jumppaohjaajia väheksymättä! LesMillsin lajitarjonta on laaja ja ohjaajat käyvät koko ajan jatkokoulutuksissa, joista saavat apua ohjaukseensa. LesMillsillä on inspiroivat nettisivut, josta voit käydä tsekkaamassa lisätietoa!

Aika hienoja lankkuja! Kuva LesMillsin sivuilta, minne linkitkin vievät.
CXWorx on puolen tunnin mittainen keskivartalotreeni. Tällä tunnilla ei treenata pelkästään vatsaa ja selkää, vaan myös niihin välittömästi liityvät lihasryhmät, eli pakarat ja hartiat. Itselleni tämän kaltaiset keskivartalotreenit ovat niitä kaikkein tuskallisimpia, mutta hyödyt ovat valitettavan kiistattomat: on kaikin puolin parempi olo kun on vahvempi keskivartalo, muut treenit kulkevat paremmin ja kaikkialle sattuu vähemmän kun sieltä keskivartalosta saa tukea. Tunti sopii kaikille, ja jotenkin siellä tuntuu siltä että mitä enemmän käy, sitä rankempaa siitä tulee kun oppii tekemään liikkeet entistä tehokkaammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti