lauantai 2. helmikuuta 2013

Ansku kokkaa: Teriyakilohi

Ruoanlaitto on iso osa arkeani. En pahemmin ajattele, mitä suuhuni laitan, vaan periaatteeni on, että syön silloin, kun minulla on nälkä ja syön sellaista ruokaa, josta pidän. Olen saanut pidettyä uuden vuoden lupauksestani kiinni, ja käyn joka maanantai ostamassa eväät koko viikolle töihin, joten kahden aikaan on tullut syötyä järkevästi terveellinen välipala. Hesari vastasi tarpeeseen omalta osaltaan, ja siitä innostuneena olen muutaman kerran testannut ja muokannut tätä reseptiä, ja hyväksi havainnut:



2-3 annosta
400 g lohifileetä
vehnäjauhoja
Paistamiseen:
öljyä

Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku hienonnettua korianteria
(ripaus suolaa)

Lisäksi:
1 pieni parsakaali
1 rs (175–200 g) salaattisekoitusta
kirsikkatomaatteja
1 persimon
Cashew-pähkinöitä

  • Leikkaa lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi, 3-4 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
  • Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa korianteria lukuun ottamatta.
  • Puhdista parsakaali, irrota nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kypsennä keittämällä tai höyryttämällä viitisen minuuttia.
  • Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
  • Aseta lautasille salaattia, kirsikkatomaatteja, pähkinöitä ja persimoneja. Sekoita parsakaalit ja lohikuutiot keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti