2-3 annosta
400 g lohifileetä
vehnäjauhoja
Paistamiseen:
öljyä
Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku hienonnettua korianteria
(ripaus suolaa)
Lisäksi:
1 pieni parsakaali
1 rs (175–200 g) salaattisekoitusta
kirsikkatomaatteja
1 persimon
Cashew-pähkinöitä
- Leikkaa lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi, 3-4 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
- Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa korianteria lukuun ottamatta.
- Puhdista parsakaali, irrota nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kypsennä keittämällä tai höyryttämällä viitisen minuuttia.
- Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
- Aseta lautasille salaattia, kirsikkatomaatteja, pähkinöitä ja persimoneja. Sekoita parsakaalit ja lohikuutiot keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti