torstai 5. kesäkuuta 2014

Uintifiilareita

Pari viikkoa sitten uitujen harjoituskisojen jälkeen kaverit ihmettelivät, kun en ollut mitenkään supertyytyväinen tekemääni aikaan, joka kuitenkin oli yli 5sek parannus vanhaan ennätykseen. Nyt tämän uuden ennätyksen valossa sitä on ehkä vähän helpompi selittää. Vanha ennätys oli joulukuulta, jonka jälkeen olen tehnyt tosi paljon töitä uintini eteen, ja tiedän, että olen kehittynyt siitä selkeästi. Sitäpaitsi takaraivossa kummitteli se tälle vuodelle asetettu tavoite päästä alle 3min, ja 3:15 melkein vuoden puolivälissä ei ollut sitä silmällä pitäen ihan aikataulussa. Tosin varmasti itse tiesin parhaiten, kuinka väsynyt sinä kyseisenä sunnuntaina olinkaan, ja kuinka paljon paremmalta uinti tuntui viime jouluun verrattuna.

Järjestäytymässä eriin ja kuuntelmassa ohjeita ennen uintiosuutta toisena kilpailupäivänä Uppsalassa. Bongaa kaikista värikkäin uimalakki, se olen minä!

3:07 on jo ihan toista! En malttanut odottaa koko kisapäivän loppuun, vaan tämä piti raportoida heti eteenpäin, ja kuulemma valmentajakin oli ollut iloinen ja yllättynyt ajasta :) Nyt valmentajakin sanoi ääneen, että seuraava etappi on sitten päästä alle 3min. Nyt tuntuu siltä, että olisi kiva (ja suhteellisen realistista jopa) päästä siihen jo SM:issä elokuussa. Kuten mainitsin kisaraportissa, starttini oli hidas, eli siitä heti ainakin 0,5sek pois. Lisäksi tuntui siltä, että olisin voinut pistää voimaa peliin vähän aiemmin kuin nyt tein. Potkua kehittämällä saadaan varmasti pari sekuntia lisää kehitystä. Käännöksiä ja erityisesti liukuja ollaan treenattu antaumuksella loppukeväästä, ja ottamalla nämä opit entistä tehokkaammin käyttöön kisatilanteessa saadaan varmasti vielä hiottua sekunteja pois ajasta. Mahdollisuuksia siis on, ja varmasti tulen pääsemään alle sen 3min, nyt on enää ajan kysymys milloin! Eli stadikalla nähdään kesällä, pysykää poissa meikäläisen tieltä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti