tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kauden ensimmäinen World Cup peruttiin

Kansainvälinen viisiottelukausi on vihdoinkin avattu. Jo helmikuun alussa kisattiin Unkarissa, mutta viime viikolla WordCup-kausi avattiin Meksikon Acapulcossa. Kisoista kuului kuitenkin ennenkuulumattomia uutisia, kun naisten finaalit keskeytettiin kahden lajin jälkeen kuumuden takia, ja miesten finaali ja sekaviesti peruttiin samasta syystä. UIPM:n virallinen tiedote löytyy täältä: http://www.pentathlon.org/world-cup-1-cancelled/.

Suurin syy oli järjestäjien ja urheilijoiden huoli hevosten hyvinvoinnissa kuumuudessa, ja eläinten terveyden takia päädyttiin perumaan koko kilpailu. Näin pisteitä kohti maailmancupin finaalia kerrytetään vasta seuraavissa osakilpailuissa. Suomen edustaja Eevi Bengs oli karsiutunut finaalista. Karsintaeriä käytiin kolme, eli kilpailu finaalipaikoista oli äärimmäisen tiukkaa.

Miekkailualue näyttää ainakin siltä että miekkaillaan ulkona katoksen varjossa, vaikuttaa hauskalta! Kuva pentathlon.org.
World Cup-kisojen jälkeen onnistuttiin kuitenkin viemään läpi Acapulco Open-kilpailu muuttamalla aikataulua siten, että ratsastus käytiin myöhään illalla, kun ilma on viilennyt. World Cup-kausi jatkuu Roomassa maaliskuun lopussa. Seuraavat osakilpailut ovat Egyptin Kairossa, Kiinan Chengdussa ja Unkarissa. Finaalit pidetään kesäkuussa Sarasotassa Floridassa. Toivottavasti seuraavat osakilpailut päästään viemään läpi paremmalla onnella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti