maanantai 24. maaliskuuta 2014

Uintikuukauden palautelaatikko

Noniin, uintikuukausi on periaatteessa takanapäin. Tämä viikko vähän iisimpää settiä ja ensi viikolla alkaa sitten juoksun kanssa samanlainen rupeama. Seuraavassa vähän havaintoja uintikuukauden varrelta sekalaisessa järjestyksessä.

1. Miksi uidessa kuolee aina eri lihakset? Joskus vatsalihakset, joskus etureidet, joskus yläselkä, joskus olkapäät, mutta viime perjantaina ojentajat?! En tajua...


2. Toinen outo asia on se, että uintikuukauden aikana juoksemiseni on kehittynyt enemmän kuin koskaan. Luulin että juoksu kehittyy juoksemalla ja uinti uimalla, mutta ei se näköjään niin yksinkertaista ole. En tajua...

3. Loppupeleissä uintikertoja ei kuitenkaan tullut kovinkaan roimasti enemmän kuin normaalisti. Uintikuukauden suurin anti oli ehkä se motivaatiosysäys, minkä se antoi. Normaalisti teen viikossa 3-4 aamutreeniä, mutta uintikuukauden nojalla sain itseni kahtena viikkona peräkkäin tekemään viisi aamutreeniä! Toivottavasti juoksukuukaudella on samanlainen vaikutus.

4. Entä ne tulokset? No, paransin satasen ennätystäni kuukaudessa 8sek!! Jepp, ihan kreisiä. Uitiin siis eilen se sama satasten setti kuin kolme viikkoa sitten, ja paransin taas ekalla vedolla ennätystäni 4sek (nyt meni 1:28,1), ja koko treenin keskiarvokin parani sen saman 4sek. Kolmessa viikossa 4sek sadalla metrillä on aika paljon :D Uintivalmentajankin kommentti oli että olet tainnut pidätellä aiemmin kun nyt teet noin suuria hyppyjä uintiajoissa...

5. Vauhdinsääntely ja -tunteminen on parantunut roimasti. Olen tehnyt tosi paljon harjoituksia, joissa uidaan sama matka montaa kertaa samaan aikaan, tai sama matka eri vauhdeilla 5sek eroilla, ja olen vihdoinkin alkanut onnistua näissä. Tämän toki koko kevään aikana tapahtunutta eikä pelkästään uintikuukauden aikana, mutta silti. Myös koko kevään aikana tapahtunut kehitys on se, että minut on upgreidattu sunnuntain uintitreeneissä nopealle radalle uimaan gurujen kanssa!

6. Olen joutunut päivittämään varusteita. Kerroinkin jo uusista uintikamppeista, mutta nyt odottelen sormet syyhyten postista pakettia, joka sisältää snorkkelin ja räpylät. Jee, pääsee tekemään enemmän ja erilaisia tekniikkaharjoituksia ja kehittymään vielä lisää!

Kuva ja tilaus swimshop.fi
Uiminen ei siis suinkaan lopu tähän, vaan uintimotivaatio on jälleen kerran huipussaan! Muutenkin treeni kulkee nyt mahtihyvin, ja olisikin tosi kiva päästä nyt kisoihin testaamaan, onko hyvä fiilis pelkkä subjektiivinen tuntemus, vai onko kehitys ihan tosiasia. Oman kisakauden alkuun taitaa kyllä valitettavasti olla vielä pari kuukautta, mutta yritetään ylläpitää tätä fiilistä ja kehityskäyrää siihen asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti