maanantai 7. lokakuuta 2013

Tilannekatsausta treeneihin

Kesän motivaatio-ongelmat tuntuvat olevan takana. Olen saanut itselleni toimivan viikkorytmin, johon limittyvät mukavasti työ, treenit ja muu vapaa-aika. Jalat ovat pysyneet kuosissa, kun olen malttanut lähteä kesän jäljiltä tarpeeksi varovaisesti liikkeelle, ja olen pystynyt joka treeneissä pidentämään juoksumatkaa vähän kerrallaan. Viikkotreenit soljuvat seuraavalla tavalla:

Ma: Juoksuammunta ja miekkailu
Ti: Aamun BodyBalance
Ke: Ratsastustunti
Su: Uinti

Ideaali olisi, jos saisin tähän lisättyä vielä toisen miekkailukerran, juoksulenkin ja lihaskuntoa kohottavan treenin, vaikka BodyPumpin. Tämä on ollut sopiva määrä siihen, että ehtii muutaman kerran viikossa käydä koiran kanssa pidemmän lenkin ja olla välillä kotonakin ja nähdä kavereita, mutta kehittymisen ja kunnon kasvamisen kannalta treenimäärälle pitäisi tehdä jotain.

Olen pitänyt Heiaheiassa kirjaa treeneistä koko vuoden ajan, ja tällä hetkellä on kyllä pitkä matka kevään tilanteeseen. Huhtikuun tilanteen selittää se, että olin työttömänä, joten kummasti sitä ehti treenaamaan vähän enemmän... Omalla kohdalla vaikeaa on ollut se, että jos sairastun tai muusta syystä en pääse hetkeen treenaamaan, on uudestaan treenaamisen aloittaminen haastavaa. Isoin syy tähän on jalat, jotka kipuilevat heti, jos tauon jälkeen yritän aloittaa treenit. Keväällä sain pohkeet niin jumiin, että treenaamisesta meni kaikki into kun tuntui, että vain yritti kuulostella että missä vaiheessa kipu on liian kovaa. Nyt syksyllä olen pystynyt aloittaamaan treenit tarpeeksi porrastetusti, jotta jalat ovat säästyneet pahimmilta jumituksilta. Myös säännöllisempi jalkojen huolto ja etenkin treenien jälkeinen jalkojen kylmääminen on tuntunut toimivan hyvin.

Ja koska tavoitteiden kirjaaminen blogiin on toiminut ennenkin hyvänä motivaattorina, jatketaan samaa linjaa: Lisään viikko-ohjelmaan seuraavien kahden viikon ajaksi yhden tunnin treeniä lisää - miekkailu, juoksulenkki tai BodyPump.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti