tiistai 2. joulukuuta 2014

Miekkailun joukkue-SM 2014

Viime viikko olikin kuulkaa sellaista haipakkaa, etten ehtinyt blogille uhrata oikeastaan ajatustakaan. Viikko huipentuikin sitten yhteen vuoden hauskimmista kisatapahtumista, nimittäin kalpamiekkailun joukkue-SM. Viime vuonna meidän seuralla oli kaksi joukkuetta, joista ykkösjoukkueen tytöt ottivat hienosti pronssia ja meikäläiset sitten veivät sen murheellisen viimeisen sijan, jolla jonkun on aina oltava. Tänä vuonna erinäisistä syistä ykkösjoukkueen tytöistä vain yksi oli miekkailukunnossa kyseisenä ajankohtana, joten koottiin sitten yksi "yhdistelmäjoukkue", jossa oli sekä kokemusta että uutta intoa mukana.

Itse olin töiden puolesta kisapaikalla ja sen läheisyydessä jo lähes koko lauantaipäivän haistelemassa ilmaa. Ehdin sentään muutamaksi tunniksi kotiin nukkumaan, ennen kuin oli taas aika suunnata Kirkkonummelle, jossa kisat tänä vuonna pidettiin. Aamulla ennen lähtöä söin tunnollisesti aamupuurot ja yritin herätellä kroppaa kylmä-kuuma-suihkulla. Kisapaikalla löydettiin meille hyvä oma nurkkaus, keskusteltiin vähän taktiikoista ja kasattiin joukkuehenkeä. Perusteellisen verryttelyn jälkeen päästiin sitten tositoimiin kun heti ensimmäinen vastustaja oli viime vuoden Suomen Mestari-joukkue.

Joukkueet aloitusviivalle. Kuva Kalle Nuuja.
Viimehän vuonna meille kävi niin, että olemattoman rankingin perusteella jouduttiin tosi kovaan alkuerään. Olin toivonut, että tänä vuonna oltaisiin vähän korkeammalla rankingissa ja saataisiin vähän helpompia vastustajia, mutta se toive taisi mennä harakoille kun sama kova joukkue oli taas meitä vastassa heti ensimmäisenä...

Meitä oli joukkueessa neljä miekkailijaa, joista aina kolme ottelee. Ottelussa sallitaan vaihtoja, niin että kaikki neljä voivat otella samassa ottelussa. Suunnitelman mukaan olisin ottanut yhden matsin sitä ensimmäistä joukkuetta vastaan, mutta huomattiin ilmoittaa se vähän liian myöhään, joten kävikin niin että olin vaihdossa sen koko ottelun. Tytöt tekivät parhaansa, mutta tulokseksi jäi 45-20 tappio.

Seuraavaksi oli koko joukkueen vuoro pitää taukoa, sillä aikaa kun meidän alkuerän kaksi muuta joukkuetta ottelivat keskenään. Yritettiin vähän seurata miten se joukkue joka meillä vielä olisi vastassa ottelee, ja vähän huolestuneena todettiin että ne otti paljon enemmän pistoja sitä kovaa joukkuetta vastaan.

Joukkuepalaveria. Kuva Kalle Nuuja.
Uudelleen verryttelyn jälkeen lähdettiin kuitenkin luottavaisina ottelemaan. Saatiin jo aluksi kivasti johtoasema, ja sen jälkeen kasvatettiin kaulaa aika hyvää tahtia. Itse sain jopa yhden hienon 5-0 voiton, mikä lämmitti mieltä. Muutenkin kaikki miekkailivat hienosti, ja 45-22 voiton jälkeen joukkueessamme oli tunnelma varsin korkealla!

Alkuerien jälkeen oli hyvin aikaa syödä vähän protskupatukkaa ja banaania muiden tuloksia odotellessa. Kun kaikki muutkin joukkeet viimein saivat taistonsa loppuun, jaettiin alkuerien perusteella seuraavat vastustajat. Päivän kolmannen verryttelyn jälkeen lähdettiin taas tekemään parastamme. Kaikki miekkailivat edelleen hyvin, mutta nyt oli taas sen verran kovempi vastustaja edessä että lopulta nöyrryttiin 45-32 tappioon, mikä tiesi sitä että urakka oli meidän osalta ohi.

Lentoon lähdössä! Päivän kolmas miekkailuverryttely meneillään. Kuva Kalle Nuuja.
Miekkailun osalta päivä jäi ehdottomasti plussalle. Suhteellisen kokematon joukkueemme pärjäsi hienosti, ja tämä oli itselleni ensimmäinen kerta kun pääsin jatkoon alkueristä, mikä oli hauskaa. Joukkueessa meikkaileminen on kivaa, kun tuntuu siltä että on koko joukkueen tuki takanaan ja saa jokaisesta pistosta hurjasti kannustusta. Ihan eri fiilis kuin yksilökisassa. Kaikki onnistuivat miekkailemaan vähintään siellä omalla tasollaan, tai jopa vähän sen yli, ja joukossa oli hienoja suorituksia! Loppusijoitus oli hienosti kuudes, ja maine on tallella.

Oman urakkamme jälkeen jäätiin vielä kisapaikalle syömään eväitä ja katsomaan kisoja vähäksi aikaa, ja sitten suunnattiin minnekäs muualle kuin uintitreeneihin. Siinä taitaa kiteytyä se miekkailijan ja 5-ottelijan ero, siinä missä miekkailijoiden päivä loppui vikaan matsiin meillä oli vielä muuta treeniä jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti