tiistai 11. marraskuuta 2014

Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat

Sain jo kesällä lukijalta toivomuksen kertoa omasta 5-otteluseurastani, joten vihdoinkin saan vastattua toivomukseen! Oma 5-otteluseurani on Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat, tuttavallisemmin HN5O. Seurasta on kirjoitettu historiikkeja ja kaikkea, mutta teen nyt tämän vähän kylmiltään ja oman fiilikseni pohjalta. Ehkä saatte kattavamman tietopaketin/paremman historiakatsauksen joskus myöhemmin.

Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat on Suomen vanhin ja menestyksekkäin 5-otteluseura. Tällä hetkellä jäseniä on n. 220, joista aktiivisia harrastajia on muutama kymmenen. Suurin osa aktiiveista tällä hetkellä on aikuisia, mutta junioreitakin on mukana. Salilla käy säännöllisesti tietty ”ydinryhmä”, ja lisäksi entisiä aktiiveja näkyy treeneissä säännöllisen epäsäännöllisesti. Lisäksi miekkailuvuoroilla käy myös muiden miekkailuseurojen miekkailijoita, jotta saadaan kasaan enemmän harjoitusvastustajia.
Seuran menestyksestä kertoo muun muassa viime SM-kisojen neloisvoitto kovatasoisimmassa naisten sarjassa.
Helsingin 5-ottelijat treenaavat pääkaupunkiseudulla. Ratsastus on Keravan ratsastuskoulussa, muut lajit käytännössä Helsingissä. ”Kotipaikaksi” voisi sanoa Töölön kisahallia, jossa pidetään juoksuammunta- ja miekkailutreenit. Uintitreenejä on Pirkkolassa ja Mäkelänrinteen uintikeskuksessa, ja lisäksi voi käydä itsenäisesti uimassa Pirkkolassa ja Itäkeskuksessa.
HN5O dominoi stadikalla päheissä seuraverkkareissa
Kolme kertaa vuodessa eli keväällä, kesällä ja syksyllä tehdään treeniohjelma, jota kukin voi soveltaa omien taitojensa ja aikataulujensa mukaan. Jotkut treenit ovat kaikille yhteisiä ja jotkut on jaettu tasoryhmien mukaan. Yleensä liikutaan yhdessä sulassa sovussa. Vaikka treenataan aika paljon ihan tosissaan, on treeneissä silti aina aikaa heittää läppää kavereiden (ja joskus valmentajankin…) kanssa. Jos kiinnostuit niin tule rohkeasti mukaan vaikka ensi kevään 5-ottelukouluun!

2 kommenttia:

  1. moi! oon lukenu teidän blogia alusta asti ja anskun takia alun perin tänne eksyin. lukuinto on säilynyt, vaikka ansku ei tänne enää kirjoittelekaan ja on kyllä tosi mielenkiintoista lukea viisiottelusta harrastuksena. olisi kiva joskus lukea jotain lajin kustannuksista eli joku rahaan liittyvä postaus jatkossa kiinnostaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva että olet tänne eksynyt ja lukuinto on säilynyt :) Kiitos toivomuksesta, kustannus-postaus on itsellänikin ollut suunnitelmissa kun muutenkin pitää pistää vähän kauden kustannuksia pakettiin. Kun saan niistä selvyyden niin varmasti siis tulee jossain muodossa asiaa tännekin!

      Poista