torstai 6. marraskuuta 2014

Kohti Rioa?!?

Noniin. Blogin perustamisesta ja 5-ottelun aloittamisesta on kulunut reilut kaksi vuotta, ja Rion Olympialaisiin on enää vajaat pari vuotta aikaa. Luin joskus jostain, että jos suomalaisena mielii olympialaisiin urheilemaan, parhaat mahdollisuudet sinne on päästä nimenomaan Nykyaikaisessa 5-ottelussa. Yksi yleisimmistä kysymyksistä jonka saan kun kerron harrastuksestani ja blogista onkin "Onko teillä siis ihan oikeasti mahdollisuuksia päästä Rioon?". Tässä siis yritän vastata siihen kysymykseen ja valaista nykytilannetta.

Kuitataan ensin Anskun osuus pois alta. Anskua ei ole näkynyt treeneissä tämän vuoden puolella oikeastaan ollenkaan, joten sanoisin että Anskun 5-otteluprojekti on jokseenkin päättynyt. En siis olisi ensimmäisenä Anskulle varaamassa Rion lippuja.

Omalta osaltani sitten. Yleensä vastaan kysymykseen jotenkin vähän kryptisesti, että onhan tässä vielä aikaa ja katsotaan nyt. Olympiakarsinnat alkavat kesäkuussa 2015. Siitä eteenpäin käsittääkseni kaikki maailmanranking-kisat kartuttavat olympiakarsinta-pottia, ja parhaat pääsevät sitten Riooon. Mitä se sitten vaatisi että pääsisin kisaamaan Riossa Nykyaikaisessa 5-ottelussa? Uintivauhdin pitäisi kehittyä vähintään samaa tahtia kuin tähän asti (mielellään nopeamminkin), mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Ammunta pitäisi saada sekä varmemmaksi että nopeammaksi ja juoksuvauhtia vielä lisättyä. Ratsastukseen ehkä ripaus lisää varmuutta ja vähän isompia ratoja alle, mutta suurin kynnys on kyllä epäilemättä miekkailu. Mitä kovatasoisempia kisoja kisaa, sitä kovempia miekkailijoita siellä kohtaa. Mikä tarkoittaa väistämättä sitä että pistoja on hankalampi saada. Ja fakta on, että miekkailu on vähintään yhtä tärkeä laji kuin kaikki muutkin jos meinaa tulosta tehdä. Vaikka kuinka edistyisin myös ensi kaudella ihan kivasti ja tasaisesti, on maailmalla 5-ottelussa tosi kova taso. Summa summarum, en siis ehkä ihan löisi vetoa itseni puolesta siitä olympiapaikasta :D

Koko "KohtiRioa"-projekti on alusta asti ollut puoliksi vitsi, mutta kuitenkin vain puoliksi. Hölmöähän sitä olisi pitää tämän nimistä blogia ja fiilistellä asiaa jos ei olisi pienentäkään toivoa. Vaikka itse sanonkin, niin kahdessa vuodessa olen päässyt tosi pitkälle siitä nollatilanteesta, josta lähdin liikkeelle. That said, en ole tyhmä. Olen realistinen omien kykyjeni suhteen, ja kyllähän se aikamoisia ihmeitä vaatisi. Varsinkin kun meillä on tosi kovia mimmejä Suomessa, joilla on ihan oikeasti mahdollisuuksia päästä sinne asti ja jopa menestyä siellä, ja jotka tekevät hulluna duunia sen eteen. Kuitenkin, eikö se olisi aikalailla tyhmää ja mälsää sanoa tässä vaiheessa ettei ole mitään mahkuja? Antakaa ihmisen unelmoida!

Tavoitteet korkealla :D
Ja vaikken Rioon pääsisikään, ei sen tarvitse tarkoittaa sitä että koko homma lopahtaa kahden vuoden kuluttua. 2020 on Tokion olympialaiset, who knows? Ja sitäpaitsi alan kohta olla sen verran vanha että voin kisata Masters-kisoja, joita käydään MM-tasolla asti. Olisi siinäkin tavoitetta kerrassaan.

Ihan rehellisesti voin sanoa, että olen täysin hurahtanut lajiin ja uskon, että olen löytänyt tästä sen "oman juttuni". Sapettaa vietävästi, etten tehnyt sitä kymmenen vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tavalla tai toisella (tasolla tai toisella) uskon, että 5-ottelu tulee täyttämään elämääni aika pitkään.

Ja mitä siihen Rioon tulee, niin b-suunnitelma on pyrkiä joukkueen maskotiksi, jos ei urheilumeriiteillä pääse messiin. Tai sitten vähän enemmän vakavissaan, suunnitelma c voisi olla vaikka päästä selostamaan tai kommentoimaan lajia johonkin lähetykseen ja sitä kautta levittämään 5-ottelutietoutta. Ja tietty kannustetaan kavereita jotka ovat kisaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti