lauantai 11. huhtikuuta 2015

Treenitavoitteita 2015

Olen usein aiemminkin mainostanut HeiaHeiaa, ja tämä teksti jatkaa kyllä nyt aika samalla linjalla. Sieltä saa nimittäin ihan mainiota statistiikkaa omista treenitilastoista. Tässä vielä viime vuoden tilastoja:


Aika 5-ottelupainotteiseltahan tuo näyttää :) Noiden perusteella voisi siis olla kiva asettaa vähän treenitavoitteita ensi vuodelle erilaisilla mittareilla.

- uida yli 500km: Viime vuoden kilometrimäärä oli tuo 295,8 km. 300 olisi ilman muuta tullut täyteen jos en olisi sairastunut jouluna, mutta minkäs teet. Tänä vuonna tuo 500 tuntuisi kivalta tavoitteelta, jonka ei pitäisi olla lainkaan mahdoton. Siinä missä vuosi sitten uin 3krt/vko vajaa 2km, uin nyt yleensä 5krt viikossa keskimäärin kolmisen kilsaa. 50 vko kertaa 5 uintikertaa on 250 kertaa, jolloin 2km keskiarvo riittäisi. Koska kuitenkin väliin tulee lomia ja alkuvuoden sairastelujen takia olen jo vähän myöhässä tuosta, pitää sitä kilometrimäärä per kerta hilata vähän ylöspäin jotta tuohon päästään. Viikkotasolla se tarkoittaa yli kymmentä kilometriä. Jos se jonkun mielestä kuulostaa paljolta, niin vertailun vuoksi, kaveri ui syksyn treenileirillä viikossa muistaakseni 57km.

Kuva Kalle Nuuja
- kokonaistuntimäärä: tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Tottakai haluaisin periaatteessa nostaa sitä, mutta yksi helmasynneistäni on treenimääristä stressaaminen. Ja stressi on about kauheinta mitä voi itselleen tehdä. Ja alkuvuosi vaikeutti tätäkin tavoitetta. Ja vaikka määrälläkin on merkitystä, niin vielä tärkeämpää on laatu. En myöskään halua ottaa tästä sellaisia paineita että esim. en lepäisi silloin kun pitää. Enpä siis taida asettaa tähän mitään kunnollista tavoitetta, jos päästään yli viime vuoden tasojen niin hyvä, jos ei niin sitten ei.

- miekkailla enemmän: tämä laji on edelleen aikamoinen akilleen kantapää minulle. Jos ja kun haluan siinä kunnolla kehittyä, pitää siihen löytää keinoja, joista yksi on yksinkertaisesti miekkailla enemmän. Kehitys ei koskaan ole ihan suoraviivaista, mutta määrää voi aina seurata ainakin vuositasolla. Silloin ainakin tietää yrittäneensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti