maanantai 23. helmikuuta 2015

Eko-Aims PP500 eli suomeksi meitsillä on oma ase!

Kansainvälinen 5-otteluliitto UIPM päätti pari vuotta sitten että koko lajissa siirrytään laserammuntaan. Käytännössä viime vuoden alusta alkaen kaikki isommat kisat on käyty laseraseilla. Ansku kirjoitti seikkaperäisen kirjoitelman ammunnasta ja aseista vuoden 2013 loppupuolella, mutta silloin tosiaan käytettiin enimmäkseen vielä infrapuna-aseita ja pieniä tauluja.

Jo syksyllä 2013 seuraamme tuli ensimmäinen laserase, jolla pikkuhiljaa opeteltiin ampumaan. Ja ei muuten ollut helppoa. Itselläni meni ainakin monta kuukautta ennen kuin laserilla ampumisesta alkoi tulla yhtään mitään. Laser on huomattavasti herkempi kuin IR, joten sillä ei tosiaankaan voi vain roiskia sinnepäin ja toivoa parasta, vaan tähtäimen on oltava kohdallaan jokaisessa laukauksessa.

Myös taulut joihin ammutaan ovat muuttuneet aseiden myötä.
Edelleenkin 5-otteluaseissa on se erinomainen puoli, että niillä ei onnistu vahingoittamaan ketään ampumalla, ellei nyt sitten ihan suoraan silmään osoita lähietäisyydeltä. Yleisesti lasersäteetkin jaotellaan eri luokkiin vahvuuden perusteella, ja meidän aseissa se säde on sieltä heikommasta päästä. Näille ei myöskään tarvita minkäänlaista aseenkantolupaa, mikä tekee harrastamisesta aika paljon helpompaa kuin ampumahiihdossa.

Jouluna sain sitten vihdoinkin hankittua oman aseen! Käytännössä kunnolla kisaaminen on melkolailla mahdotonta jos on vain laina-aseiden varassa. Niillä kun ampuu aina joku muukin, joten säädöt ovat vähän sinnepäin. Nyt sain laittaa säädöt tismalleen itselleni sopiviksi ja säätää painonkin omaan käteen sopivaksi. Kummasti alkoi osumaan paremmin, kun ei tarvitse enää arpoa että miltäköhän sen tähtäyskuvan pitäisi tänään näyttää.


Malli on siis suomalaisen asevalmistajan Eko-Aimsin PP500. Eko-Aimsin aseita käytetään 5-ottelussa maailmallakin laajasti, voit lukea tämänkin aseen ominaisuuksista lisää osoitteesta eko-aims.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti