sunnuntai 10. elokuuta 2014

Sporttilauantai

Eilen oli siis Pilvijärvi Biathlen aika! Olin suunnitellut vaatetus-ja vaihtotaktiikkani huolellisesti, ja asettanut tavoiteajaksi alle 20min: ruhtinaallset 5min/km juoksuun ja 5min uintiin ja vaihtoihin, minkä pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi kokonaisuudessaan. Tuo aika vielä tarkoittaisi sitä, että voin tarvittaessa uida aika chillisti jos tuntuu pahalta uida kun on jo valmiiksi hengästynyt juoksusta.

Lauantaiaamuna sitten suuntasin kohti Kyrsälää. Perillä järjestäjät kertoivat lähdöistä ja kisan kulusta. Kisareitti oli kaksi puolen kilometrin pituista lenkkiä metsikön ympäri hiekkatietä ja siitä vielä puoli kilometriä rantaan, jossa piti uida kauempana olevan poijun ympäri 200m, ja sitten koko juoksuhomma uudestaan toiseen suuntaan. Reitin selostuksen ja alkuverran jälkeen päästiin sitten matkaan. Pari tyttöä pinkoi matkoihinsa jo ekalla kiekalla, mutta toiset kaksi pysyivät nätisti takana. Ensimmäinen kierros tuntui kauhealta, hengitys vinkui ja keuhkoihin sattui (pitää harkita niiden availua jatkossa ennen tällaisia). Sen jälkeen lähti rullaamaan ja tuntui vaan normikauhealta.


Oman kisani aallonpohja oli ehdottomasti uintiosuus. Ensinnäkin unohdin ottaa paidan pois päältä niin kuin oli tarkoitus, mutta se nyt ei niinkään haitannut. Sitävastoin avovesiuinnissa suuntavaistoni petti pahemman kerran, ja kerta toisensa jälkeen löysin itseni aivan väärältä kurssilta. Lopulta uin niin pahasti siksakkia että uin varmaan kokonaisuudessaan tuplamatkan. Whoooops. Siihen sitten menikin ihan järkyttävän paljon aikaa, varsinkin kun en suinkaan uinut mitenkään ihan täysiä. Uinnin jälkeen jatkoin sitten matkaa ilman märkää paitaa mutta silmät täynnä vettä ja vähän huimaten. Siitä se sitten onneksi tasoittui ja pingoin maaliin ajalla 18.22 ollen naisten sarjan kolmas viidestä osanottajasta.

Järjestäjät tekivät hyvää työtä, paikalla oli palokunnan pintapelastajat siltä varalta että jollekulle tulisi ongelmia vedessä ja ajanottajat huutelivat väliaikoja. Hauskaa oli sekin, että olin onnistunut yllyttämään iskänkin mukaan omaan masters-sarjaansa, jossa iskäkin sijoittui kolmanneksi (jätetään sen sarjan osanottajamäärä mainitsematta :D) ja sai palkinnonkin, golfpalloja. Olin omaankin suoritukseeni ihan tyytyväinen, meni selkeästi alle sen asettamani enimmäisajan ja ilman uinnin sekoilua aika olisi varmasti ollut aika paljon parempikin. Ensimmäinen juoksukilometri meni neljään minuuttiin, mikä on taas huomattavasti reippaampi kilometrivauhti kuin missään aiemmissa koitoksissa (paitsi ehkä jossain viisiottelukisoissa).

Kisan jälkeen suunnattiin vielä tulikuumassa Hobittimobiilissa kohti Keravaa, jossa oli tänä viikonloppuna kenttäratsastuksen Nordic-Baltic Championships. Eilen ratsastettiin maasto-osuus, josta ei vauhtia ja vaaratilanteita puuttunut. Onneksi mentiin katsomaan, oli kyllä penkkiurheilua parhaimmillaan! (myönnettävä on, että onneksi olin katsomon puolella, kakkaisin housuuni jos pitäisi ratsasta päin suurinta osaa noista esteistä)


Nyt alkaa sitten herkistelyt ja viimeistelyt kohti ensi viikonlopun SM:iä ja PM:iä, stay tuned!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti