maanantai 28. heinäkuuta 2014

Vedenjuontivinkkejä

Vettä pitää juoda paljon, kaikkihan sen tietää. En aio paasata vedenjuonnin tärkeydestä, siitä löytyy viisaampien kirjoituksia mielin määrin (esim. täällä). Mutta monelle riittävä vedenjuonti tuntuu tuottavan tuskaa, ja sitten tuskaillaan huonon olon kanssa kun kehossa ei ole tarpeeksi nestettä. Varsinkin näin hellekeleillä asia on ajankohtainen.

Ihan pari omakohtaista faktaa silti. Ensinnäkin, selittämätön väsymys iltapäivällä johtuu usein vedenpuutteesta, eikä kahvinpuutteesta. Tätä voi ehkäistä juomalla riittävästi vettä päivän aikana. Toiseksi, selittämätön mieliteko "jotain" illalla ja loputon ravaaminen jääkaapilla on usein oire siitä että keho "etsii" vettä. Mieliteko menee usein ohi juomalla.

Lapsena inhosin vettä. Eihän se maistu miltään! Juomaan opetteleminen ei siis ollut todellakaan mitenkään itsestäänselvää. Seuraavassa muutamia testattuja vinkkejä siihen miten vettä voi opetella saamaan kurkusta alas:

- juo heti sängystä noustuasi aamulla lasillinen vettä. Ei tarvitse pakottaa itseään juomaan megapaljon, mutta edes normilasillinen. Aluksi saattaa tuntua pakottamiselta, mutta tähän oikeasti tottuu pian, ja keho alkaa kaivata vesilasillistaan, koska se auttaa kroppaakin heräämään.

- pidä päivähommassasi lähettyvillä vettä. Juot sitä todennäköisemmin jos sitä on lähellä.

- itse pidän yleensä työpöydällä ihan normilasillista vettä, mutta aina kun menen täyttämään sitä, juon yhden kokonaisen lasillisen, ja sitten sen toisen hitaammin. Näin saa väkisinkin kroppaansa enemmän nestettä.
Kuva täältä
- monelle toimii kotonakin vesilasillisten jättäminen ympäri kämppää, jolloin niitä tulee ohimennen tyhjenneltyä kuin huomaamattaan.

- jos veden maku ei miellytä, huijaa itseäsi maustamalla vesi. Laita siihen sitruunaa tai jotain, säilytä sitä jääkaapissa kannussa jotta se on varmasti kylmää, tai mitä ikinä tarvitsetkin jotta vesi maistuu paremmin.

- itselläni on usein hankaluuksia saada vettä imeytymään. Tähän saattaa auttaa se, että sekoittaa veteen vähän suolaa, jottei se vain holahda läpi. Mieluiten ei ihan perus ruokasuolaa, vaan merisuolaa/kalaharin suolaa tms.

Pidän itseäni melko hyvänä vedenjuojana, mutta näillä säillä tuntuu silti koko ajan siltä ettei ole juonut tarpeeksi. Pidetään siis itsestämme ja toisistamme huolta ettei ihan kuivuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti