torstai 23. kesäkuuta 2016

Kummitus

Jossain vaiheessa säilytin uintikamoja autossa, kunnes havahduin siihen että Hobittimobiilin sisäilma alkoi olla aika kosteaa... Niinpä uintikamat heitetään yleensä heti sisään tullessa järjestäytyneeseen kaaokseen kylppärin lattialle.



Muutama viikko sitten olin illalla menossa pesesemään hampaita, kun yhtäkkiä alkoi kuulua ihmeellinen piipitys. Aina välillä se taukosi alkaakseen taas aivan satunnaisesti uudestaan, niin että joka välissä ehti vain epäillä itseään onko vain kuvitellut vaimean äänen. Se kuitenkin jatkui satunnaisena ja voimistui välillä, joten olin aika varma äänen aitoudesta. Lopulta paikallistin äänen kylppäriin, eikä mennyt kauaa ennen kuin olin jo ehtinyt vakuuttaa itseni siitä että pahin pelkoni on käynyt toteen ja töölöläiskerrostalon viemäristössä asuu rottaperhe joka hetkellä millä hyvänsä putkahtaa jostain kotiini.

Hetken panikoituani älysin kuitenkin että piipitys ei kuulu viemäristä vaan aivan kuin se tulisi uintivarustekassin luota?! Ryhdyin siis penkomaan kassia ja lopulta tajusin suureksi hämmästyksekseni että syyllinen on pullari! Siellä se piipitti ja värisi ja säikytteli viatonta ihmistä. Joku tieteentuntija voisi ehkä avata ilmiötä seikkaperäisemmin, mutta ilmeisesti ei-ihan-tiiviistä korkista oli päässyt vähän vettä säiliöön, ja lämpötilanvaihtelut kasvattivat sinne sitten painetta, joka aiheutti äänen. Avasin korkin ja päästin paineet pois ja sain kuin sainkin nukkua yöni rauhassa... Sittemmin se on säikytellyt myös esim. autossa, mutta onneksi olen oppinut tunnistamaan sen enkä joudu enää yhtä hallitsemattoman pakokauhun valtaan :D
Syyllinen

1 kommentti: