keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Uppsala GP kutsuu!

Tänään koittaa vihdoinkin se päivä kun alkaa reissu kohti vuoden ensimmäisiä viisiottelukisoja! Uppsala GP on osa ruotsalaisten GP-sarjaa, joka huipentuu syksyllä finaaliin. Tällä kertaa osakilpailu tosiaan järjestetään Uppsalassa, noin tunnin matkan päässä Tukholmasta. Kiva päästä näkemään jotain muutakin kaupunkia naapurimaassa kuin Tukholmaa, kenties ehtii tutustumaan kaupunkiinkin vähän!

Kisa on tällä kertaa kaksipäiväinen. Helatorstaina käydään henkilökohtaisen kisan neljä lajia, eli kaikki paitsi ratsastus. Henkilökohtaisen kisan ratsastusosio käydään perjantaiaamuna, jonka jälkeen jatketaan joukkuekisalla, jossa kisataan järjestäjän määräämillä kahden hengen joukkueilla neliottelu. Itse olen aika innoissani tästä kahden päivän konseptista: jos ensimmäisestä päivästä jää jotain hampaankoloon, voi aina parantaa suoritusta seuraavana päivänä. Vaikka taas ensimmäinen päivä menisikin ihan putkeen, ainakin itse saan yleensä joukkuekisasta ihan mielettömästi virtaa antaa suoritukselle vielä ylimääräiset 10% sen normi 110% lisäksi. En kyllä siis yhtään tiedä minkälaisella systeemillä joukkueet jaetaan, onko kyseessä jonkinlainen Mixed Relay eli mies-nainen-parit, vai tehdäänkö yhdessä pikkujunnujen kanssa vai kuinka. Arvelen kuitenkin, että tuskin saadaan mitään omaa Suomi-joukkuetta. Nähtäväksi jää, mutta on varmasti ihan hyvä oppia vähän joukkuekisasysteemistäkin.

Syksyllä Ruotsissa pääsin palkintopallille asti, toivottavasti tälläkin kertaa!
Suomesta meitä lähtee itseni lisäksi kaksi muutakin, yksi treenikaveri joka oli mukana Stockholm GP:ssäkin sekä oululainen viime vuoden SM-hopeamitalisti, joka tosin osallistuu juniorisarjaan. Ruotsissa on senioritasolla aika heikosti porukkaa, joten siellä ei pitäisi olla kovin paljon vastusta, eli esim. SM-kisoja silmällä pitäen on kiva suorittaa vähän vertailua siitä, koka on kehittynyt missäkin ja kuinka paljon. Tietää sitten kuinka paljon itsellä on kirittävää kesän aikana! Tavoitteena on tehdä uusi uintiennätys ja toivottavasti parantaa kokonaispistemäärän ennätystä, tosin siinä vertailu on vähän hankalaa muuttuneen pistelaskun takia.

Valmistautuminen on sujunut hyvin, viikonlopun SM-miekkailujen jälkeen on ohjelmassa ollut vähän kevennettyä treeniä, ja viimeviikkoiset lonkkakivut ovat onneksi pysyneet kurissa. Muiden tyttöjen äidit lähtevät mukaan huoltojoukoiksi, mutta saan kuulemma lainata niitä jos tulee omaa äitiä ikävä :) Pitäkää peukkuja Team Finlandille ja pysykää kuulolla tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti