perjantai 2. toukokuuta 2014

Elämäni aakkoset

Bloggosfäärissä liikkui jokin aika sitten tällainen aakkoshaaste, jonka minäkin sitten täyttelin aikani kuluksi. Oli yllättävän haastavaa valita joistakin kirjaimista se yksi ykkösjuttu, kun taas joihinkin oli vähän vaikeaa keksiä mitään. Vihdoinkin sain homman kuvitettua ja viimeisteltyä, eli tässä teille tiivis Saskia-paketti!

A: Ammunta. Laji joka on tullut elämääni viisiottelun myötä. Parhaimmillaan helpottaa elämää kummasti, pahimmillaan sekoitttaa pakkaa tehokkaasti.


B: Banaani. Lempivälipala. Siitä saa hyvin ponnua jaksaa suorittaa täysillä, ilman että vatsaan tulee liian täysi olo.

C: C-kortti, eli kuorma-autokortti. I've got it. Jos haaveilet hevosenhoitajan urasta, salainen vinkkini on, että älä missään nimessä suorita C-korttia. Se on kivaa ekat kaksi kertaa, sen jälkeen ei enää.

D: Dogan <3 Lempihevoseni kautta aikojen. Asuu nykyään jenkeissä.


E: Esteratsastus. Edelleen lempilajini viisiottelussa. Esteratsastus on avain ihmisen onnellisuuteen, ei ole mitään siistimpää tunnettaa kuin lentää täydellisessä yhteisymmärryksessä esteen yli 600km meetwurstipötkylän kanssa.

F: Kirosana. Kiroilen ihan liikaa, pitäisi oppia ilmaisemaan itseään siistimmin.

G: Google. Kaikkitietävä ystävä.

H: Hobitti. Itsestäni usein käytetty ilmaisu, jolla on kai jotain tekemistä pituuteni kanssa. Olen taannoin nimennyt autoni hobittimobiiliksi, koska se usein kuljettaa autollisen hobitteja Keravalle ratsastamaan.

I: Iskä. Maailman paras!

J: Juoksu. Viisiottelussa yhdistettynä juoksuammuntaan. Siitä kiva laji, että siinä voi kehittyä omilla ehdoillaan, ja mokaaminen on vaikeaa.


K: Kylmähoito. Taikavoima esim. kipeytynyneitä penikoita hoidettaessa. Aluksi yllättävän kivuliasta, mutta tekee tosi hyvää. Teemu Selännekin tekee tätä.

L: Lepo ja Lihashuolto. Välttämätöntä riittävissä määrin. Rest is the weapon, sanoo Teemukin.

M: Miekkailu. Itselleni vaikein viisiottelulaji. Hyvälläkin suorituksella voi hävitä, ja sekös vasta pänniikin.

N: Nukkuminen. Tehokkainta lepoa. Tuntuu että tätä ei ikinä tule tehtyä riittävästi, vaikka en tunnekaan ketään joka kävisi yhtä aikaisin nukkumaan kuin minä.

O: Opari. Miekkailun yksityisoppitunti. Hauskaa puuhaa, varsinkin kun valmentajani on superihana vanhanajan herrasmies, jonka kanssa vaihdetaan poskisuudelmia salille tultaessa ja sieltä lähdettäessä.

P: Palautuminen. Supertärkeää kehityksen kannalta. Tähän yritän kiinnittää melkein yhtä paljon huomiota kuin itse treeniin. Tästä kokonainen teksti täällä.

Q: Q on tyyppi Bond-leffoissa. Yksi salaisista paheistani on se, että kaikista mieluiten katson hyviä action-leffoja. DIE HARD!!!!!

R: Ruoka. Tärkeää jaksamisen kannalta. Mahdollisimman hyvälaatuista. Liikkuva keho tarvitsee paljon proteiinia.


S: Sisarukset. Isosisko ja pikkuveli. Maailman parhaat!

T: Treeni. Lempiasia maailmassa. Vaikka nykyään treenaan periaatteessa tavoitteellisesti, on silti treeni aina ihanaa.

U: Uinti. Laji, johon olen vähän rakastunut viisiottelun myötä. Lajeista palkitsevin, koska siinä kehittyy niin silminnähden ja kehitystä on helppo mitata konkreettisesti. Kello ei valehtele.

V: Voima. Salitreeni on aloittelijalle äärimmäisen palkitseva treenimuoto, kun tuloksia syntyy niin nopeasti sekä peilissä että voimatasoissa. Suosittelen. Oma lempilajini on Bodypump. Tähän olisi voinut valita montakin juttua, esim. Venyttely tai Varusteet...


X: X-asento. Viihdyn siinä lepopäivinä. Työkavereideni keskuudessa on viime aikoina arvuuteltu, nautinko sohvalla löhöilystä lainkaan. Vastaus on että nautin, mutta en yhtä paljon kuin kovasta treenistä, ja niinpä harrastan sitä melko säästeliäästi.

Y: Ystävät. Treeneissä on rutkasti kivempaa kun voi samalla vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa esim. verrytellessä. Yritän myös ehtiä nähdä muita kavereita, vaikka se haasteellista joskus onkin.

Z: Zen. En ole siinä kovin hyvä. Esim. bodybalancen loppurentoutuksessa en ikinä ehdi nukahtaa, kuten monet muut vähän helpommin rauhoittuvat ihmiset.

Å: Ruåtsin kieli. Toinen äidinkieleni.

Ä: Äiti. Maailman paras.

Ö: Tästä tulee mieleen oikeastaan vain se, että kyseinen kirjain esiintyy vain skandinaavisissa ääkkösissä, mistä tulee mieleen kotimaamme Suomi. Olen asunut ulkomailla paljon, ja kun viimeksi muutin takaisin Suomeen, päätin että ulkomailla-asumiset saa nyt riittää. Haluan, että voin hetken mielijohteesta soittaa siskolleni ja päätyä laulamaan karaokea, käydä vanhemmillani syömässä tai juosta mummilaan, puhumattakaan kaikista kavereista!

2 kommenttia: