tiistai 13. toukokuuta 2014

Ensiapua treenikassissa

Tekevälle sattuu, kaikkihan sen tietää. Urheilussa on aina omat riskinsä, kun tehdään kovaa ja nopeasti ja opetellaan uusia asioita. Nilkan nyrjähdys ei ole miekkailussakaan ihan harvinaista, mutta aina yhtä ikävää.

Taannoin sain vihdoinkin hankittua omaan treenikassiini vähän ensiaputarvikkeita, eli lähinnä kylmää ensi hätään. Vaikka kisiksellä saa jäitä alakerrasta, menee siinä kuitenkin muutama minuutti ennen kuin vikkeläjalkainenkaan treenikaveri juoksee niitä hakemaan vahtimestareilta. Omasta treenikassista pikakylmäpussin saa vamman päälle muutamassa sekunnissa, mikä voi nopeuttaa toipumisaikaa useita päiviä, ellei jopa viikkoja. Onneksi monella urheilijalla ja varsinkin valmentajalla on ensiaputaidot kohdallaan, ja kolme koota eli kylmä, koho ja kompressio tulevat lähes kaikilta ihan selkärangasta, mikä tuli todistettua taannoin kun kuukausikisassa meni jalka eräältä miekkailijalta.


Kylmäsuihke on puolestaan kätevää, jos esim. miekkailukisassa saa kovan iskun käteensä. Suihke ei tahraa paikkoja niin kuin geeli, ja ainakin purkin etiketin mukaan tämän käyttötarkoituskin on nimenomaan loukkaantumistilanteessa, eikä palautukseen kuten Ice Power-geeli.

Tietysti mukana voisi pitää vähän kattavampaakin tarvikemäärää (laastaria yms.), mutta en ole katsonut sitä tarpeelliseksi, kun liikuntapaikoissa kuitenkin on ensiaputarvikkeita. Ja tietenkin toivotaan, ettei näillekään tule käyttöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti