keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Penkkiurheilua

Tiedätte jo, että rakastan urheilla ja liikkua. Nyt seuraa tunnustus: rakastan myös penkkiurheilua. Viime kesä oli ihanaa aikaa, kun oli sekä yleisurheilun koti-EM:ät että olympialaiset! Tänä vuonna ei ole ihan yhtä hieno kattaus, mutta tämän tästä löydän itseni zoomailemasta telkku.comista Greyn Anatomian uusintojen sijaan Ylen urheilutarjontaa. Esimerkiksi kipeänä ollessa voi virittäytä urheilutunnelmiin penkkiurheilun kautta.

Aina olympialaisten aikaan menen ihan sekaisin, ja katson yömyöhään jotain ihan ihme lajeja, kuten koskimelontaa tai kelkkailua, vain koska olympiahuuma on niin tarttuvaa. Jostain syystä joukkuepelit eivät niin innosta, näissä vedän rajan lätkän MM-kisoihin (kesä on siksikin hienoa aikaa, että silloin Suomi harrastaa ja seuraa muutakin urheilua kuin kiekkoilua). Yleisurheilua sen sijaan jaksan seurata vaikka tuntikaupalla, ja saada kylmiä väreitä siitä että joku 16v poika josta en ole ennen kuullutkaan, heittää keihästä pidemmälle kuin koskaan ennen elämässään, ja antaa näin tulevaisuuden toivoa suomen urheilukansalle.
Ja onhan tässäkin kieltämättä puolensa ;) Kuva täältä. (Miksi toi toimitsija/mikälie tuijottaa niin häiritsevästi?!)
Myönnän, etten todellakaan ole kovin asiantunteva katsoja, tiedän juuri ja juuri lajien huiput enkä juurikaan sen enempää, mutta on vaan niin hienoa seurata kuinka ihmiset yrittävät parastaan ja ylittävät itseään. Digiboksiltani löytyy vieläkin nauhoituksia viime kesältä Lontoon olympialaisista, ja esim. kisojen koostetta en kertakaikkiaan henno poistaa, vaan säästin sen siltä varalta että joskus tulee itselle motivaatiokriisi: puoli tuntia olympiavoittoja parantaa tämän kriisin ihan taatusti!

Twitterissä seuraan Usain Boltin lisäksi ja Edwina Alexanderin lisäksi maamme urheilijatähtiä ja niiden keskinäisiä keskusteluja, ja olen ihan fiilareissa siitä, että olen mukamas hivenen lähempänä idoleitani (hei, things could be worse, voisin fanittaa Justin Bieberiä). Yle.fi/sport löytyy tiuhaan käydyistä sivuistani, ja lempiblogejani ovat ne, joita kirjoittavat raivorehelliset kilpaurheilijat fitnesstyttöjen sijaan. Urheilu on parasta maailmassa, kaikissa muodoissaan!
Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti