keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Nyt rullataan

Pilatesrulla, putkirulla, foamroller... pötkylällä on monta nimeä ja käyttötapaa. Pilatesrullia on erilaisia, itse tilasin omani osoitteesta foamroller.fi. Äitikin oli ostanut oman, joka on ihan tyystin erilainen kuin omani, lähes neljä kertaa isompi ja paljon pehmeämpi. Ilmeisesti näitä isoja rullia käytetään jollain tapaa ihan pilatestunneillakin, mutta siitä aiheesta en juurikaan tiedä. Itse käytän rullaa pelkästään lihashuoltoon. En ole vielä siihenkään perehtynyt ihan riittävästi, mutta pikaisen googlauksen ja omatoimisen testailun perusteella olen jo oppinut käyttämään rullaa ja jopa onnistunut totuttamaan kroppaani siihen, rullailu ei nimittäin enää ole läheskään yhtä kivuliasta kuin aluksi. Omien tutkimusteni internetin ihmeellisessä maailmassa perusteella kovempi rulla on tehokkaampi kuin pehmeämpi, mikä oli suuri osasyy siihen miksi valitsin juuri tuon rullan itselleni. Äidin rullaa testaillessani päädyin samaan tulokseen. Iso ja pehmeä rulla oli kiva sunnuntai-illan hengailutuokioon, sen päällä oli mukava kölliä, mutta en kyllä saanut tuntemuksia menemään kovin syvälle sen avulla. Omassa pikkurullassani on sekin hyvä puoli, että se mahtuu tarvittaessa treenilaukkuunkin. Huono puoli on ehkä väri, olisi ollut kiva saada vähän värikkäämpi kapistus.

Kuva osoitteesta foamroller.fi, josta rullan voi myös tilata. Käyttöohjeita löytyy googlaamalla :)
Käytännössä käytän rullaa niin, että olen sen päällä ja liikun. Ilmeisesti mitä enemmän sattuu, sitä kauemmin siihen kohtaan pitäisi jäädä hinkkaamaan, mikä vaatii jo jonkinmoista tahdonvoimaa :D Mitään ihmetuloksia en ole sillä saanut aikaan, olin toivonut saavani esim. takareisiin maagisesti lisää liikkuvuutta, mutta ihan niin suuriin ihmetekoihin rulla ei ole pystynyt. Se on silti kivaa vaihtelua venyttelylle, ja esim. iltaisin saan pikaisesti rullailtua jalat auki ennen nukkumaanmenoa, mikä edesauttaa palautumista. Mitään kovin pitkiä sessioita en malta rullan kanssa tehdä, ja sitä voisi varmasti käyttää vähän laajemminkin esim. käsivarsiinkin, mutta kaikki aikanaan. Jo nyt uskallan sanoa, että kapistuksessa on varmasti järkeä, suosittelen kokeilemaan! Ja kokeilu kannattaa siis tehdä niin että käyttää rullaa pari viikkoa lähes päivittäin, eikä tyrmätä yhden käyttökerran perusteella :)

4 kommenttia:

  1. Mulla on sellainen iso rulla kans, hankin vuosia sitten hierojan suosituksesta ja on ollut aika kätevä etenkin ton mun lukkiutuvan rangan aukomiseen. Lisäksi sillä saa ihan tosi kätevästi "hierottua" myös lapojen seutua kun on niin pitkä että sen päälle mahtuu hyvin pitkittäin makaamaan.

    Ja olishan sitä tosiaan ihan vino pino pilatesliikkeitä mitä sen kanssa vois tehdä myös, oon vaan ollut sen suhteen tosi saamaton viime aikoina. Pitääkin varmaan taas aktivoitua pitkästä aikaa, on nimittäin tosi tehokasta vatsalihaksille :)

    -Riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin koitin sillä isolla rullalla pötkötellä selällään, se tuntui ihan mukavalta :) Toi pienempi on sen verran pippurisempi että oon edennyt vähän varoen... Ja pilatesliikkeet kuulostaa ihan liian rankalta :D

      Poista
  2. Hyvän ostoksen teit! Jos mitään välineitä kotiin hankkii, niin tämä on ehdottomasti tarpeellinen.

    Jos tuntuu, ettei itse keksi tapoja käyttää putkirullaa, suosittelen ohjattua tuntia. Kävin tuossa vähän aikaa sitten testaamassa sellaista: Testissä Foam roller

    Nautinnollisia rullailuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olinkin jo lukenut omista rullailukokeiluistasi, ja poimin sieltä juuri tuon tuskallisen reiden ulkosyrjän käsittelyn :)

      Poista