torstai 21. helmikuuta 2013

Aallon harjalta pohjakosketukseen

Tällä viikolla fiilikset treenamisen suhteen ovat aaltoilleet. Juoksuammunta maanantaina kulki aivan sairaan hyvin ja tein oman ennätyksen ampumisessa - 5 osumaa 17 sekuntiin! Ampuminen kulki muutenkin aivan erinomaisesti, ammuin 5-6 kertaa putkeen 5 osuman sarjoja alle 35 sekuntiin, tämän fiiliksen kun saisi jatkumaan jatkossakin ja ennen kaikkea maaliskuun alussa järjestettäviin kisoihin!
Miekkailutreeneissä Kisiksellä
Miekkailussa pääsin mukaan Bobin opareihin, eli saan siinä yksilöllisempää valmennusta. Bobi korjaa virheitä, opettaa uusia asioita, pistää liikkumaan ja korjaa asentoa. Maanantaina opin tunnissa varmaan enemmän, mitä olen oppinut viimeisen puolen vuoden aikana! Jouduin madaltamaan asentoani paljon, liikkumaan nopeammin, tekemään räjähtävämpiä syöksyjä ja reagoimaan nopeammin. 1,5 tunnin jälkeen olin jo aivan loppu, eikä keskittymisestä tullut mitään. Niinpä päädyin lopulta sellaiseen tilanteeseen, että en tajunnut, että Bobi halusi minun liikkuvan taaksepäin, ja jymähdin paikoilleni. Havahduin siihen, kun Bobi paukuttaa minua miekalla maskiin ja huutaa "TAAKSEPÄIN!!!". Bobi myös lopuksi huoahti raskaasti, pyöritti päätään ja totesi minulle ja Jessicalle: "teidän liikkuminen on kyllä ihan kauheeta". Niinpä. Onneksi on nyt sellainen valmentaja, joka katsoo, korjaa ja piiskaa, ja toisaalta myös kannustaa ja kehuu, kun jokin menee oikein.
Wichita ei vielä aavista, miten kauhea tunti on edessä...
 Ratsastustunti eilen meni ihan penkin alle. Teimme kolmikaarisen kiemurauran harjoituksia ilman jalustimia, ja en saanut istuntaani tasapainotettua kuntoon en sitten millään. Hytkyin ja huojuin harjoitusravissa ihan miten sattuu, kädet eivät pysyneet paikallaan, vasen käsi - murheenkryynini - laskeutui koko ajan liian alas ja kaarteissa oikea käsi puristi liikaa. Herkkä tamma Wichita, jolla menin, ei arvostanut tätä sätkynukkeilua yhtään, ja olimme lopulta siinä tilanteessa, että molemmilla oli aika kauheaa. Lisäksi kädet jäätyivät aluksi niin jääkalikoiksi, että meni puoli tuntia, ennen kuin sain ne takaisin lämpimiksi. Tunnilla mukava harjoitus oli kevennysharjoitukset. Pyrimme kevennyksellä vaikuttamaan hevosen liikkeeseen keventämällä välillä raskaasti ja välillä kevyesti ja katsoimme, miten se vaikutti hevosen liikkeeseen. Tämä harjoitus oli erittäin hyvä!

Nyt pitäisi löytää treeni-intoa loppuviikolle, tänään miekkailu, sunnuntaina juoksuammunta ja uinti. Perjantaina menen käymään vielä Tampereella ja yliopistolla - se on kuulkaas valmistuminen lähellä, enää kypsyysnäyte jäljellä ja minusta tulee psykologi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti