sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viikon treenit: kevyt viikko

Joka neljäs viikko pyrin pitämään kevyemmän treeniviikon. Asiantuntijat suosittelevat sitä, ja täytyy myöntää että se tekee sekä fyysisesti että henkisesti ihan hyvää. Periaatteessa näillä viikoilla painotetaan enemmän lihashuoltoa ja kevyempää liikuntaa, mutta annan itselleni näillä viikoilla myös luvan laiskotteluun :) Pyrin sumplimaan kevyet viikot sopimaan kalenteriin, joten nyt kun tiesin etten ehdi treenaamaan viime viikolla pe enkä la duunijuttujen takia, päätin pitää kevyen viikon noin perjantaista perjantaihin. Sittenhän sairastuin sopivasti juuri silloin, niin sairastelu ei sotkenut treenejä pahasti.

Viikon treenit oli siis tässä:
Ma: Juoksuammuntatreenit
Ti: Ratsastin kaksi hevosta
Ke: Aamulla uimassa Jessican kanssa. Uitiin ensin kuutisensataa metriä, sen jälkeen kerrattiin mitä sunnuntain uintitreeneissä oli tehty, ja sitten tutustutin Jessicaa vielä vartin verran vesijuoksun iloihin. Päivällä puolentoista tunnin hieronta, aaaah!
To: Punttis, miekkailutreenit 2h
Pe: ratsastin yhden hevosen, kahvakuulatunti (en mahtunut Attackiin :/)
La: BodyPump, BodyBalance
Su: koomapäivä, ei treeniä :D

Hieronnassa pitäisi käydä noin kerran kuussa, mutta rahallisista- ja ehtimissyistä väli välillä venyy vähän pidemmäksi. Nyt oli mennyt noin puolitoista kuukautta viime käynnistä, ja aika tarkkaan viikko ennen hierontaa alkoi olla sellaisia tuntemuksia kropassa, että olisi pitänyt mennä ajallaan... Käyn urheiluhierojalla, joka tosiaan aukaisee jumit ja edesauttaa lihasten liikkuvuutta. Aikoinaan ajauduin sinne, kun oli penikkatautia ja viiltäviä kipuja yläselässä. Kävin fysioterapeutilla jonka toivoin tekevän kerralla taikoja, mutta kun sieltäkin käskettiin menemään hierojalle, oli lopulta nöyrryttävä ja kaivettava kuvetta ja mentävä. Hieronta on hyvä sovittaa kevyemmälle treeniviikolle, koska sen jälkeen ei saisi treenata suuremman loukkaantumisriskin takia ja jotta lihakset saavat palautua rääkistä rauhassa.

2 kommenttia:

  1. om jag har förstått det rätt så borde de inte räknas om man e sjuk som kevyempi viikko för kroppen jobbar hårt med att kämpa mot viirus o bli friskt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, det är möjligt, men här cheattar jag lite och slår två flugor på en smäll!

      Poista