keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Olympialaisuutisia

Viisiottelun kansainvälinen lajijärjestö vaikuttaa elättelevän toiveita, että ensi tai sitä seuraaviin olympialaisiin saataisiin oma stadion viisiottelulle. Samalla stadionilla kilpailtaisiin kaikissa lajeissa samaan aikaan, eli yleisön ei tarvitsisi siirtyillä eri suoritusalueiden välillä. Mitäs pidätte tästä näystä:
Viisiottelustadionin malli. Kuva Modern Pentathlon facebook-sivuilta, linkki.
Lisäksi ilmeisesti on tehty päätöksiä tai ainakin ehdotuksia siitä mitkä lajit säilyvät olympialaisissa ja mitkä ei vuonna 2020. Suomalaiset surevat sitä, että paini tippunee pois, mutta viisiottelun asema näyttäisi olevan turvattu :) Tänään on 1269 päivää Rion olympialaisiin (niin kuin veljeni kannustavasti totesi, kyllähän siinä ehtii vielä pari lenkkiä vetämään)!

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiintoinen ajatus tuollainen stadion, mutta heti heräsi kysymys, että kuinka paljon tuollaiselle sitten on muuta käyttöä. Vai olisiko kyseessä samanlainen rakennelma kuin olympialaisissa nykyään usein, että puretaan pois kisojen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa kertoa rakennelman suunnitelmista yhtään sen tarkemmin, mutta kyllä se omaankin silmääni siltä näyttää, ettei siellä paljon muuta voisi tehdä kuin viisiotella... kaikkiin viisiotteluun sisältyviin lajeihin tarvitaan varmasti suuremmat tilat, ja hankalahan tuota olisi mitenkään muunnellakaan. Hauska idea, mutta ei välttämättä pidemmän päälle kovin järkevä.

      Poista