keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Viikon vinkki: osaatko käyttää kuumemittaria?

Nyt tulee ajankohtainen vinkki näin flunssakaudelle. Itse olin hukannut oman kuumemittarini varmaankin reilu vuosi sitten, ja ostin sitten apteekista uuden. Samassa yhteydessä kävi ilmi, että normaali digitaalinen kuumemittari, jollaista kaikki käyttää, ei oikeastaan ole sen nopeampi kuin vanhanaikainen elohopeamittari. Nimittäin se luku, jonka mittari ilmoittaa piipatessaan, on vain mittarin arvio lopullisesta lukemasta! Jos haluaa täsmällisen lukeman, mittari pitää jättää kainaloon ja antaa sen jatkaa mittausta kunnes se sammuu. Usein lukema nousee siitä arviolukemasta jopa puolisen astetta. Jos siis piippauslukema on 36,8, se todennäköisesti kipuaa yli kolmeseiskaan, eli sinulla on kuumetta.


En ensin ollut uskoa korviani, kun avulias apteekihenkilökunta selosti tätä ominaisuutta. Kotiin päästyäni kaivoin sekä uuden että vanhan (sittemmin löytyneen) mittarin käyttöohjeet esille, ja siellähän se lukee ihan selkokielellä. MIND. BLOWN. Eli jos et usko niin tsekkaa oman mittarisi käyttöohje!

Olkaahan siis varovaisia ettette lähde kuumeisina treenailemaan. Itselleni kuumemittari ja nenähuuhtelukannu ovat tulleet vähän liiankin läheisiksi viime aikoina... Kerron joskus lisää tästä sairastelusta jos jaksan, sanotaan nyt tässä vaiheessa vaan että ottaa aika rankasti päähän ja kauden alkua joudun varmasti lykkäämään, kun ei pääse treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti