keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kylmägeeli käytössä

Teksteissäni vilahtelee varsin usein sanat kylmägeeli tai Ice Power. Mitä ihmettä se on ja miksi sitä käytetään?

Kylmägeeli on juuri sitä miltä kuulostaakin, eli viilentävää geeliä. Ice Power on yhden merkkinen kylmägeeli, muunkin merkkisiä ja nimisiä löytyy. Kylmägeeli on yleensä sinistä ja tuoksuu vahvasti mentholilta. Ainesosalista ei ole kovinkaan pitkä, melko yksinkertaisesta tuotteesta siis on kyse. Näitä löytyy erilaisia, joissakin on kai enemmän hoitavia ainesosia, mutta itse olen suosinut ihan perusmallia.


Kylmägeeliä käytetään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan rasittuneita lihaksia ja niveliä. Itse käytän sitä erityisen rankan treenipäivän jälkeen ja kisoissa, koska se edesauttaa palautumista ja sitä, että kroppa olisi käyttökunnossa seuraavanakin päivänä. Eniten käytän sitä jalkoihin.

Itselläni on vähän viha-/rakkaussuhde kylmägeeliin. Sen edut ovat kiistattomat, sen takia sitä käytänkin, mutta melko säästelleen. Siitä tulee nimittäin ihan pirun kylmä! Olen muutenkin palelemiseen taipuvainen ihminen, joten itseaiheutettu syväjäätyminen on melkoista kidutusta. Kaikista oudointa on se tunne, kun olet niin jäässä että tärisyttää, mutta iho on silti ihan lämmin :D Se on ehkä se syy miksi sitä tulee yleensä laitettua vain jalkoihin, jottei ihan koko kroppa jäädy.

Alisa lämmittelee Ice Power-session jälkeen Uppsalassa.
Olenkin yrittänyt opetella laittamaan kylmägeeliä vähän aiemmin kuin vasta nukkumaan mennessä, jottei enää sängyssä tarvitse palella. Kylmyyden jälkeen tulee nimittäin kunnolla lämmin, varsinkin jos on pukenut päälleen seitsemän villapaitaa ja mennyt peiton alle. Kylmägeeliä laitettaessa kannattaa jo olla lähettyvillä pari kerrastoa lämmintä vaatetta, jottei niitä tarvitse etsiä siinä vaiheessa kun jo paleltaa. Kumihanskat voivat olla hyödylliset, tai sitten kannattaa pestä kädet huolella heti geelin levityksen jälkeen. Joskus olen ryhtynyt pesemään kasvoja sen jälkeen kun olin jo laittanut kylmägeeliä, en suosittele...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti