maanantai 22. syyskuuta 2014

Kisaviikonloppu: Nils Sjöblom Memorial ja Keravan aluekisat

HUH! Olipahan viikonloppu taas. Viime viikkokin on mennyt sen verran kiireisissä merkeissä, että blogi jäi prioriteettilistalla sellaiselle tasolle ettei toteutukseen asti päästy. Sori kaverit.

Mutta viikonloppu siis. Alkoi siitä kun päästiin Keravalle, ja Essi ensi töikseen ilmoitti että joudutte sitten lehteen tänään. Joku toimittaja oli tulossa tekemään juttua sekä Hippokseen että Hevosurheiluun. Tästä seurasi tietysti heti stressiä, panikointia ja purnausta siitä että oltaisi pukeuduttu hienommin jos oltaisi tiedetty asiasta etukäteen. Ilmeiseti tämä oli sovittu noin tuntia aiemmin Essinkin kanssa, eli ei auttanut muu kuin yrittää kammata hevosten harjat järjestykseen ja tsekata että omat saappaat ovat suunnilleen puhtaat. Onneksi olin sentään laittanut ripsiväriä :D Tunnin aika toimittaja sitten räpsi kuvia, ja tunnin jälkeen vielä haastatteli meitä. Ilmeisesti Essistä tehdään juttu Hippokseen, jossa meidät näkee kuvissa taka-alalla (olen sitten se jolla on tosi iso tummaruskea hevonen). Toinen juttu on Hevosurheilun takakanteen hevosporukoista, joten tässä päästiin promoamaan 5-ottelua toden teolla.

Pahinta tässä kyllä oli se, että itselläni oli päällä vanhat ruskearuudulliset ratsastushousut, joiden vetoketju alkaa vedellä siinä määrin viimeisiään, ettei se tahdo pysyä kiinni millään. Niinpä kiskoin sitä koko tunnin ajan paniikissa kiinni, ja toivon nyt ihan mielettömästi etten joudu lehteen sepalus auki... Hyvä minä. Heppailun jälkeen suuntasin vielä Märskyyn uimaan, ja onnistuin uimaan yksin treeneissä pitkällä radalla noin sekunnin päähän ennätyksestä kovan 200m. Oikeasti hyvä minä!

SM/PM-kisojen miekkailuosiossa Espoon Tuulimäessä. Kuva Kalle Nuuja.
Lauantaina oli sitten syksyn ensimmäisen miekkailukisan, Nils Sjöblom Memorial, aika. Tavoite oli sama kuin ennenkin, koska se ei ole vielä toteutunut, eli sijoittua paremmin kuin koko kisan viimeiseksi. Ja kyllähän se vihdoin täyttyi, olin kolmanneksi viimeinen :D Pidän tätä suurena saavutuksena miekkailu-urallani. Aloitin miekkailemalla ihan katastrofaalisen huonosti. Hävisin ensimmäisen matsin 5-1 ja toisen matsin tuttua harjoitusvastustajaa vastaan 5-0, vaikka usein voitan saman tytön treeneissä. Olin tämän jälkeen ihan raivona itselleni ja näin parhaaksi poistua paikalta hetkeksi. Muistin yhden valmentajan neuvot siitä että tuollaisen alun jälkeen kannattaa tehdä jotain radikaalia, joten riehuin hetken ja palasin sitten vasta saliin murjottamaan ja kasaamaan itseäni. Näköjään se toimi kohtuullisesti, koska sen jälkeen oli jo paljon enemmän oman tasoista miekkailua. Seuraavan matsin hävisin 5-3 ja sitä seuraavan täpärästi 5-4, minkä jälkeen sain kuin sainkin ensimmäisen alkuerävoittoni ikinä, kun voitin 5-3!! Vitsit että olin ylpeä itsestäni! Viimeisen erän hävisin hallitsevaa Suomen Mestaria vastaan 5-2. Indeksini ei siis kuitenkaan tuon katastrofialun jälkeen riittänyt jatkoon. Ensi kerralla taas hitusen paremmin!

Sunnuntaiaamuna oli jälleen aika suunnata Keravalle tällä kertaa kisojen merkeissä. Olin saanut ratsuksi Welmiron, mikä vähän jännitti. Viimeksi menin Arianella jonka kanssa oli tosi hauskaa, mutta Welmiroa pitää oikeasti ratsastaa huolellisesti jotta rata sujuu hyvin. Luokkana oli kuitenkin mukavan pienen tuntuinen 90cm. Verkassa onnistuin tulemaan okserille kerran tosi pohjaan ja toisella kerralla vielä huonommin, jolloin hevonen päätti pysähtyä siihen, muuten tuntui ihan hyvältä. Radalla ensimmäiselle esteelle se tuntui hieman miettivän pääsisikö tästä nyt helpommalla jotenkin, mutta onnistuin ratsastamaan huolellisesti mutten liikaa ja tarpeeksi tasaisessa temmossa, joten perusrata oli oikeastaan aika hyvä. Toisessa vaiheessa en lähtenyt ratsastamaan aikaa, tempo kiihtyi ihan itsestään loppua kohti vähän eikä kääntyvyys ollut mitenkään huippuluokkaa, mutta kokonaisuudesta tuli ihan hyvä 0-0 :) Ruusukkeille ei siis päästy mutta hyvä mieli jäi.

Welmiro 5-ottelun SM/PM-kisoissa. Ratsastajana on Oulun Miekkailuseuran Kirsi Yrjölä, jolla on harvinaisen jäätävä ilme tässä kuvassa. Sori Kirsi, en voinut vastustaa! :D Kuva Kalle Nuuja.
Toimihenkilövelvoitteiden jälkeen (jouduin hoitamaan kisakansliaa, mikä jännitti melkein vielä enemmän kuin oma kisasuoritus, mutta selvisin siitä vain vähäisin mokin) vielä Pirkkolaan uimaan. Vähän pelotti että joutuisin uimaan samanlaisen setin kuin edellisellä viikolla eli paljon katkottuja ja kokonaisia kaksisatasia täysiä, mutta onneksi pääsin vähän helpommalla. Viimeisteltiin vain kisakuntoa ja kuulemma 50m maksimivedot näytti ihan hyvältä. Käsky kävi nousta altaasta aiemmin kuin muut, ja voi sitä vahingonilon määrää kun muut jäi tekemään potkusettiä ja itse lähdin saunaan :D Tässä vaiheessa olin kyllä niin loppu että hyvä kun pääsin kotiin, missä haaveilin henkilökohtaisesta palvelijasta joka voisi paitsi laittaa ruoan, myös tuoda sen sohvalle ja lapioida suuhuni. Hetken elvyttyäni sain sentään itse suoriuduttua tästä.

Siinä se viikonlopun 5-ottelusisältö oli. Tuohon vielä päälle lihaskuntotreeni, illallinen kavereiden kanssa Sammatissa ja venyttelyjä, niin tuntuu ihan hyvältä että tämä viikko on vähän kevyempi ennen ensi viikonlopun 5-ottelukisoja!

ps. Olen melko varma että joku taitavan näköinen valokuvaaja otti kuvia ratsastuskisoissa, mutta sinnikkäiden googlausyritystenkään jälkeen en millään löydä niitä. Jos tiedät jonkun joka otti kuvia niin ole kiltti ja vinkkaa, mielelläni näkisin niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti