keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kompressiosäärystimet

Olin jo pidemmän aikaa suunnitellut hankkivani kompressiosukat, ja SM:iin sain ne sitten vihdoin hankittua. Valintani oli zeropointin pinkit säärystimet, jotka menevät hyvin myös miekkaillessa sukkien alle. Ja juostessa tuo pinkki väri on vaan niin pähee!

Säärystimet ovat osoittautuneet tosi hyviksi etenkin miekkailukisoissa. 5-ottelukisojen miekkailosio yleensä kestää hyvän aikaa, samoin pelkät miekkailukisat, ja suurin osa ajasta vietetään seisten. Liikkeessä ollaan usein hieman varpaillaan ja dynaamisesti liikkuen, eli pohkeet tekee koko ajan töitä otellessa. Niinpä yleensä ennemmin tai myöhemmin pohkeita alkaa hapottaa ja jalat väsyy. Kompressiosukat tai -säärystimet ovat tähän oiva apu: hapotus vähenee ja jalat eivät väsy yhtä pahasti. Tämä on erityisen hyvä asia 5-ottelussa, jossa tuon jälkeen vielä pitäisi suorittaa muita lajeja samoilla jaloilla.

Ruotsalaistytöllä näyttää myöskin olevan jonkunlaiset säärystimet, mutta pinkit on kyllä päheemmät! Kuva Tero Koski.
Juostessa en ole käyttänyt säärystimiä kovinkaan paljon, eli en oikein osa sanoa ihan yhtä kiistattomasti hyödyistä siinä lajissa. Moni on kuitenkin saanut kompressiotuotteista apua kipeytyviin penikoihin, eli jos penikat alkavat yhtään oireilla, otan nuo varmasti heti säännöllisempään käyttöön.

Itselläni on kaikista pienin koko, ja vähän arvuuttelin että onko se liian tiukka tai meneekö edes päälle. Koko osoittautui kuitenkin erittäin sopivaksi, säärystin ei missään nimessä ole liian tiukka. Ja omat koipeni eivät ole mitenkään epäluonnollisen ohuet, suosittelen siis ottamaan napakan koon. Muutenkin voin kyllä suositella zeropointeja, ainakin tulee tosi pro olo ne päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti