keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Treeniviikko Tahkolla

Viime viikolla vaihdoin treenimaisemia ja painelin Tahkolle treenailemaan perheloman merkeissä. Koko muu perhe golfaa (itse olen luvannut aloittaa lajin heti kun on rajattomasti aikaa ja rahaa. Ei taida tapahtua ihan lähivuosina), joten suunnittelin sitten itselleni muita treenejä.

Pääosaa näytteli uinti. Uimavalmentajakaverini teki uintiohjelmia, joita säntillisesti toteutin Tahko Span pikkualtaassa. Eipä muuten ollut ruuhkaa hallissa, kun ulkona paistoi aurinko! Parina päivänä taisin saada pitää koko altaan omassa käytössäni, ja muinakin päivinä ihmiset kiltisti väistivät muille radoille kun raahasin varustekassini altaan reunalle ja ryhdyin kauhomaan. Kävin joka pävä uimassa kunnon treenin, ja tuntui kyllä siltä että uinti kehittyi tosi paljon kun siihen keskittyi kunnolla. Nyt alkaa joukossa olla jo ihan kunnollisia uimarivetoja!

Ammattitaitoisia uintimuistiinpanoja :D
Toinen viikon päälaji oli sitten ratsastus. Sain hypätä kunnolla kolmena päivänä kolmella eri hevosella, jotka kaikki olivat itselleni täysin vieraita, mahtavaa viisiotteluharjoitusta! Ensimmäisenä päivänä ratsuna oli Ilpo-poni, oikein mukava tapaus, ja tehtävänä verryttelyn ja muutaman linjan hypäämisen jälkeen n. 90cm rata. "Korjaus-linjalle" esteet sitten nostettiin n. 100-110cm. Kerran tuli pieni väärinkäsitys toiselle sarjalle, mutta onnistuin ensimmäisen epäonnistuneen hypyn jälkeen kampeamaan itseni takaisin satulaan, ja kuin ihmeen kaupalla vielä pysymään siellä vielä b-osan okserinkin yli. Olin tosi ylpeä tästä akrobaattisuorituksestani, siskoni oli jo ihan varma että saa kakkua :D Toisena päivänä sain alleni varsinaisen liitokavion, opettajan entisen kisahepan, ja tehtävänä oli jumppasarja. Heppa oli vähän dramaattinen hyppääjä (eli hyppäsi ihan megakorkealle jokaisessa hypyssä) mikä korostui entisestään jumpalla, joten sain testailla parhaita Bosty-tyylejäni, mutta sain sentään kehuja hyvästä tasapainosta. Jumpan jälkeen hypättiin vielä lyhyttä rataa 110cm-tasolla (eka kierros taisi olla vähän pienempi), joka meni tositosihyvin, megakivaa! Viimeisenä päivänä ratsun virkaa toimitti 6v vähän kokematon heppa, ja tehtävät oli tosi vaikeita. Opettaja tunnustikin tunnin jälkeen ettei olisi laittanut kellään toisella ratsastajalla tuollaisia tehtäviä sille hevoselle, eli sain olla ihan tyytyväinen että selvittiin loppujen lopuksi ihan kunnialla. Tehtiin siis pitkiä lähtestymisiä ihan isoille esteille, mikä oli sikavaikeaa. Oli kivaa hypätä Tahkon mahtavalla isolla kentällä, hepat olivat kivoja ja opettaja hyvä (eli sanoi ihan samoja asioita kuin Essikin :D). Nyt on hyvä fiilis palata Keravalle Essin oppiin, ei ole ihan ruosteessa!

Poniratsastusta vähän liian kirkkaassa valossa

Viikon treenihauskuutuksista vastasi tällä kertaa (poislukien se oma akrobaattiharjoitukseni) siskoni. Ensinnäkin rukka onnistui lentämään Ilpo-ponin selästä kokonaiset kolme kertaa tismalleen samalla tavalla (jos lähestyt 110cm okseria, muista pitää pohkeet kiinni!). Näistä johtuen golfista ei einää lauantaina tullut mitään, joten sain seuraa uintitreeniini. Yritin sitten oman treenini ohella opettaa siskolle jotain simppeleitä tekniikkatreenejä, mutta näköjään meidän kommunikatio ei ollut ihan saumatonta, koska näistä seurasi erittäin hauskoja väärinkäsityksiä. Oletteko ikinä nähneet kun joku yrittää tehdä scullingia yksi käsi kerrallaan? Näyttää muuten ihan siltä kuin yrittäisi uida ankkaa! :D Ehkä vielä hauskempaa oli silti kun annoin siskolle pullarit ja menin itse käymään vessassa. Kun pääsin takaisin altaalle siskoni hihitteli yksikseen altaan päädyssä ja tunnusti, että oli meinannut hukkua... Miten ihmeessä pullarin, kelluvan vaahtomuovipalan, (joka siis kannattelee uimaria!) avulla voi hukkua?!?! Meinasin kuolla nauruun :D Kävi kuitenkin ilmi, että sisko oli laittanut pullarin liian alas, eikä keskivartalo kannatellut ihan tarpeeksi, ja uinti meni vähän ristiin edestakaisin, jolloin ajautui syvemmälle ja syvemmälle. Näköjään on siis mahdollista.

Nyt treenit jatkuvat normimeningillä kotimaisemissa: kisiksellä on kuuma, stadikalla ruuhka ja eltsussa paistaa aurinko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti