tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tulosanalyysiä

Koska omalla kisakaudellani on viisiottelukisoja niin vähän, voi ja täytyy suorituksia analysoida vähän laajemmassa skaalassa. Jos kisoja olisi joka toinen viikko niin ei voi olettaa että kehityskäyrä osoittaisi aina ylöspäin, mutta kun kisoja on vain pari vuodessa ja olen näinkin uusi lajin parissa, pitää kaikissa kisoissa saada aikaan selvää kehitystä. Nyt voin onneksi hyvillä mielin todeta, että ne kaksi tärkeintä asetettua tavoitetta, eli uusi uintiennätys ja kokonaispistemäärän parantaminen, täyttyivät. Kilpailun ykkössija on siihen vain bonusta!

Koska tämä oli ensimmäinen kilpailuni uudella pistelaskusysteemillä, on vertailu vanhoihin kisatuloksiin vähän haasteellista. Muistin virkistykseksi, nykyään siis jaetaan vanhat pistemäärät neljällä, ja CE:hen (yleensä viimeinen laji) takaa-ajosysteemillä lähdettäessä yksi piste on yhtä kuin yksi sekunti (aiemmin 4sek=1sek, mikä oli melko monimutkaista). Vanha tuhannen pisteen vertailuarvo on siis nykyään 250p, jonka tienaa esim. uinnissa ajalla 2:30 ja miekkailussa saamalla 70% pistoista.


Olin asettanut tälle vuodelle tavoitteen päästä yli 4000p, eli nykyisen systeemin mukaan pitäisi saada kasaan yli 1000p. Näissä kisoissa pistesaldoni oli 884p, eli tuosta rajasta uupuu 116p. Helppoa se ei tule olemaan. Se vaatii suunniteltua kehitystä uinnissa, hyvää suoritusta ammunnassa yhdistettynä juoksuvauhdin kehitykseen, ja vähän tuuriakin yhdistettynä kehitykseen miekkailussa. Ratsastuksesta pitää saada maksimit eli 300p, missä olen hyvin onnistunutkin (näissä kisoissa 296p, eli neljä aikavirhettä), mutta siinä ei siis juurikaan kehitysvaraa ole, eli tuo pitää saada kasaan neljästä lajista.

Viisiottelussa yleensä pärjää tasaisen hyvillä suorituksilla. Ei riitä, että on yksi vahva laji, vaan kaikista pitää saada tasaista pistevirtaa. Nyt alan olla sillä tasolla että saan kaikista lajeista ihan kohtuullisesti pisteitä normaalisuorituksella, eikä mitään megaromahduksia tule (ellei sitten ole tosi kovatasoisia miekkailijoita vastassa...). Nyt pitää vaan hilata tasoa tasaisesti ylemmäs. Joka tapauksessa, kisaaminen on kivaa kun saa mustaa valkoisella nähdä omaa kehitystään. Ja niinhän siinä käy että nälkä kasvaa syödessä, ja aina haluaisi kovempaa, korkeammalle ja enemmän!

2 kommenttia:

 1. Heippa! Löysin blogisi sattumalta kun googlasin 5 ottelua (laji kiinnostaa paljon vaikka onkin täysin uusi tuttavuus!), tämä on todella mielenkiintosta luettavaa ja olen saanut paljon hyvää tietoa, Kiitos siis sinulle :) kysyisin että luuletko että Sulla on realistisesi vielä mahkuja esim tuonne Rioon tai vaikka MM tasolle, kun monissa lajeissa täytyy jo 15 vuotiaana olla ns "pro" eikä "vanhempana" aloittaneilla ole juurikaan mahiksia muuhun kuin sunnuntai harrasteluun :D onko sulla joku henk koht valmentaja vai treenaatko jossain seurassa? Jos olet jossain seurassa mukana, minkälaista porukkaa siellä on?

  Paljon tuli kysymyksiä joten iso Kiitos jos jaksat vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mahtavaa että olet löytänyt blogiin, ja kiva jos olet saanut siitä tietoa ja iloakin :)
   Tuohon ensimmäiseen kysymykseen on suunnitteilla jonkinlainen kaksivuotiskatsaus-postaus, jonka varmaankin yritän saada kasaan joskus SM:ien jälkeen eli elo-syyskuun vaihteessa, toivottavasti maltat odottaa siihen asti!
   Tuohon toiseen kysymykseen, kuulun seuraan nimeltä Helsingin Nykyaikaiset Viisiottelijat r.y., jonka kanssa luonnollisesti treenaan ja jossa meillä on eri valmentajia. Tuo oli tosi hyvä idea, pitääkin kirjoittaa meidän seurasta ihan oma juttu!

   Poista