maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mistä näitä kuumeita oikein tulee?

Jo hyvän aikaa minulle on hoettu, että olen ihan liikaa kipeänä. Nykyään saan HeiaHeiasta hyvää staistiikkaa treeneistä, ja merkitsen sinne myös kaikki kipeänä vietetyt päivät. Taannoin tajusin, että olen viimeisen vuoden aikana ollut tasan kaksi kertaa kunnon flunssassa, sellaisessa räkätaudissa jota normi-ihmiset potevat. Kaikki muut ovat olleet sellaisia ärsyttäviä pikkukuumeita, jotka vievät kaikki voimat pariksi päiväksi, mutta eivät oireile millään muulla tavalla. Näistä tulee kuitenkin aina taukoja treeniin, mikä hidastaa kehitystä.


Osalle näistä löytyy suhteellisen looginen selitys, joihin usein liittyy ihan omaa hölmöyttä: en syönyt kunnolla rankan treenin jälkeen, palelluin perusteelliseti jossain, tms. Vähän turhan usein näitä kuitenkin ilmaantuu ihan ilman syytä. Kun treenaa kovaa, kroppa on koko ajan lievässä ylirasitustilassa, jotta se rasitustilan raja siirtyisi vähän ylemmäs koko ajan. Kuitenkin välillä sitten menee vähän yli, ja kroppa pyytää lepoa kuumeilemalla. Tai siis tältä se ainakin itsestäni tuntuu.

Joskus on voittajafiilis, joskus ei :/
Nyt alkaa kuitenkin pikkuhiljaa ärsyttämään tällainen. Olisi kiva voida ottaa kevyempi viikko pelkäämättä että siitä tulee kipeäksi, tai voida tehdä rankempi viikko pelkäämättä että kroppa reagoi siihenkin kuumeella. Syön nykyään terveellisesti, säännöllisesti ja tarpeeksi ja pidän huolta treenin, ruoan ja levon tasapainosta. Syön hitto soikoon tyrnimarjoja, eikös niiden avulla pitäisi kaikkien pöpöjen pysyä kaukana?! Ehkä olen vähän stressaava tyyppi, mutta sitä ei kyllä lopeta se että käskee itseään lopettamaan stressaamisen. Nykyään todella yritän toteuttaa sitä kuuluisaa kehon kuuntelua, ja levätä jos väsyttää. Usein vaan siinä vaiheessa se on selkeästi jo myöhäistä ja kuume iskee silti, mikä on masentavaa. Näin pahassa endorfiinikoukussa olevalle ihmiselle muutaman päivän lepo on täyttä tuskaa, kun kroppa ei saakaan niitä totuttuja endorfiinikicksejä ja alkaa tuntua siltä että tunnelin päässä on vain pimeää :D

Jos siis tiedät jonkun ihmerohdon joka pitää paholaisenkin loitolla tai muita terveenäpysymisnikejä, otan mieluusti vinkkejä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti