keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Hyväntekeväisyysjärjestö Saskian Liikutuspalvelut r.y., kuinka voin auttaa?

Tällä viikolla on taas keikkaa pukannut Liikutuspalveluille, kun lupasin auttaa kaverin hevosen liikutuksessa kaverin viettäessä ansaittua lomaa. Olen aiemminkin autellut samanlaisessa tilanteessa kokonaisen vuoden verran, mutta tällä välillä heppa on vaihtunut vanhasta ruotsalaistammasta nuoreen vihreään hollantilaisruunaan. (Ja nyt siis ei-hevosihmisille selvennyksenä, että (kuten kuvista näkyy) niin polle ei ole vihreä väriltään vaan vihreällä hevosella tarkoitetaan että se on vielä vähän kokematon ja osaamaton.) Odotin innokkaana tapaamista myöskin vajaan vuoden ikäisen ponivauvan kanssa!
Ponivauva, vajaan vuoden ikäinen. Niin rasavilli, että kuvaan osuminen oli miltei mahdotonta <3
Ensimmäisellä kerralla otettiin ihan rauhallisesti. Kenttä oli vielä riittävän hyvässä kunnossa, joten tehtiin siinä oikein perustyöskentelyä: temponvaihteluja, ympyröitä ja suoristuksia. Polle oli tosi kiva! Vaikka onkin vielä vihreä, niin yrittää kovasti tehdä kaiken oikein ja on innokas, mikä mun mielestä on aina erinomainen pohja mukavalle yhteistyölle.
Youngsteri
Sen jälkeen valitettavasti/onneksi kenttä alkoi olla sen verran epämääräisessä kevätkunnossa, etten enää mennyt siihen toista kiusaamaan, vaan pidettiin hauskaa maastossa. Edellisen kerran, kun olen näissä maisemissa ratsastellut, alla oli tamma joka jaksoi jokaikisen kerran tuijottaa jokaikistä kiveä/kantoa/postilaatikkoa ja säpsyillä jokaikistä olevaa ja olematonta räsähdystä, joten nyt oli ihanan rentouttavaa mennä vähän järkevämmällä otuksella samoja teitä. Lauantaina käytiin kunnon lenkki ihanassa auringonpaisteessa, tosin en tajunnut että hiihtolatujen kohdalla on vielä ihan mielettömästi lunta, joten meinattiin totaalisesti upota sinne. Onneksi urhea polle tarpoi meidät irti sieltä. Maanantai-iltana pääsin sinne vasta sen verran myöhään että tuli melko pikaiset ratsastukset, mutta käytiinpähän silti vähän liikkumassa. Olipas tosi kiva päästä ratsastelemaan tavoitteellisella hevosella pitkästä aikaa :) Maanantaina tulikin tehtyä tämän avulla taas neliottelupäivä, jolloin treenasin kaikki lajit paitsi uinnin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti