tiistai 23. huhtikuuta 2013

Saskia syö: aamunapit

Nyt aloitan uuden sarjan tai ainakin perustan uuden tunnisteen, jolle annan nimeksi Saskia syö. Nimittäin jos Ansku kokkaa, niin Saskia syö... itse siis inhoan ruoanlaittoa, joten syön mahdollisimman vähällä vaivalla valmistuvaa ruokaa, tai mielellään jonkun muun valmistamaa ;)

Aloitetaan mun ruokien läpikäynti aamun nappikokoelmasta. Vaikka periaatteessa välttelenkin pillereiden vetämistä, koska mielestäni ruokavaliosta pitäisi saada ne tarvittavat aineet jos syö järkevästi, on kuitenkin ollut pakko myöntyä syömään joitain aineita purkista. Se, että nämä toimii mun kohdalla, ei suinkaan tarkoita että kaikkien pitäisi syödä samoja nappeja tai että edes osaisin kunnolla selittää niiden vaikutuksia, mutta tässä on tämänhetkinen komboni (paitsi että oikeasti rautakuuri loppui tänään).


Pieni pyöreä pilleri on Multivita Family, vähän niin kuin varmuuden vuoksi. Sen lisäksi on Kalaöljykapseleita pari kappaletta, koska you can only eat so much fish... Tarvittavia rasvoja (rasvahappoja?) on vaan niin vaikea saada ruokavaliosta riittävästi, että nämä auttavat matkalla. Näiden lisäksi olen tällä hetkellä rautakuurilla, eli mukaan mahtuu pari rautakapselia.

Tärkein ja kesästä asti mukana ollut on magnesium, joka on ollut ihan hengenpelastaja. Treenimäärien lisääntyessä heräilin usein yöllä siihen, että kaikki lihakset tärisivät, vaikka kuinka olisin yrittänyt nesteyttää itseäni perusteellisesti illalla. Aloitin magnesiumin syönnin vähän skeptisenä (kuinka paljon yksi pilleri muka voi auttaa mihinkään?!), mutta se todella auttoi!

Viimeinen kapseli on maitohappobakteeri + B-vitamiini, joita sai ilmaiseksi jostain salin hyvinvointipäivästä. Kuten saatatte muistaa, sairastelin syksyllä yhtenään, joten totesin ettei näistä nyt varmaan haittaakaan ole, ja toden totta olin terveenä monta kuukautta putkeen. Toki se saattaa olla muidenkin tekijöiden ansiota, mutta olen tuumannut ettei noista nyt haittaakaan ole, syödään siis paketti loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti