perjantai 5. heinäkuuta 2013

Uutta intoa juoksemiseen

Asetin itselleni viikonlopuksi tavoitteet käydä pyörälenkillä, juoksulenkillä ja tehdä Steven lihaskuntoharjoitukset vähintään kerran. Mikäli maanantai lasketaan vielä viikonlopuksi, sain toteutettua kaikki suunnitelmani! Tosin maanantain pyörälenkki suuntautui Haukilahden rantaan jäätelölle... Pitäähän sitä nyt itseä palkitakin välillä kun pääsee vihdoin liikkeelle!

Jätskiseuralaiset J ja Penny
Sunnuntaina kävin juoksulenkillä, juoksin kolme kilometriä ja sain penikat siitä kipeytymään, vaikka juoksin hiekkapohjalla. Muuten juoksu kulki ihan mukavan oloisesti, vaikka taukoa olikin päässyt melkoisesti kertymään. Alkuviikosta tuli sähköpostiin mahtavia uutisia, meillä olisi ennen torstain miekkailutreenejä juoksutekniikkaopastusta! Ilmoittauduin mukaan ja sain kuin sainkin itseni eilen Kisikselle, ensin juoksemaan tunniksi ja sen jälkeen miekkailemaan.

Juoksutekniikkaosuus olikin varsin odotettu ja avartava tunti. Juoksimme ensin Kisahallilta Uimastadionin mäen yli Eläintarhan kentän viereen, ja Jokke katsoi loivassa alamäessä jokaisen juoksua yksitellen. Korjailtiin tässä vaiheessa isoimpia ongelmia. Oma ongelmani oli ensin jännittyneet hartiat. Kun sain hartiat rennoksi, kädet vatkasivat miten sattuivat sivulta toiselle, ja Jokke demonstroi juoksuani sanoen että nyt sä juokset kuin pikkutyttö! Seuraavaksi minun piti liioitellen juosta kädet suorassa linjassa, ja sen jälkeen taas normaalisti, ja tulihan se juoksu järkevämmäksi.

So true... Kuva Pinterestistä, alkuperäinen lähde kadoksissa
Tekniikkatreenit olivat perinteisiä kantapäitä peppuun, polvea ylös, kuopaisuja ja erilaisia avaavia liikkeitä. Ideana saada juoksuaskeleeseen laajuutta ja harjoittaa yläkropan suoruutta ja ryhdikkyyttä. Lopuksi Jokke katsoi uudestaan juoksua, ja nyt oli kaikilla jo paljon paremman näköistä juoksua. Juoksu muuttui kevyemmäksi ja rullaavammaksi. Sain myös vinkin hartioideni suhteen, eli jos tuntuu, että hartiat jäävät helposti jännittyneiksi ja liian ylös, kannattaa tehdä kontrastiharjoittelua ja nostaa tarkoituksella hartiat niin korviin kuin vain saa, ja sen jälkeen palauttaa hartiat rennoiksi alas. Toinen tärkeä tekniikkaopastuksen anti oli se, että pitää huolehtia siitä, että yläkroppa on ryhdissä ja korsetti tiukkana. Etenkin väsyneenä menee helposti kummalliseen etunojalysyyn, jolloin juoksusta tulee todella paljon raskaampaa. Tämä liittyy myös lantion oikeaan asentoon, eli jos alavatsan lihakset eivät ole kuosissa ja lonkankoukistajat ovat liian kireät, alkaa lantio ja peppu laahata perässä. Tähän auttaa juurikin tuo korsetin tiukkana pitäminen ja mielikuva siitä, että korostetusti vetää itseä suoraksi ja ylöspäin.

Penikat olivat hieman kipeät vielä eilen ennen juoksua, mutta kumma kyllä kipu hävisi eilisten treenien yhteydessä! Venyttely, IcePower ja liikunta toimivat ainakin tällä kertaa, ja treeneistä mukaan lähti niin monta juoksu-ahaa-elämystä, että viikonloppuna täytyy mennä testaamaan uutta, kepeää ja rullaavaa juoksuaskelta :D Lisää vinkkejä ja hyödyllistä tietoa juoksusta löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti