torstai 11. heinäkuuta 2013

Pattia selässä ja parannettu olkapää

Olin kerrankin hyvissä ajoin varannut hieronnan sopivalle viikolle, ja aivan ajallaan viime viikolla alkoi kroppa tuntua siltä että hieronta olisi paikallaan. Ei mitään hälyttävää, mitä nyt olkapää vähän arkoi ja alaselkä tuntuu kireältä, normisettiä.

Aloitettiin tavalliseen tapaan pohkeista, jotka olivatkin sitten kuulemma aika perusteellisesti jumissa... vihdoinkin lisääntyneet juoksumäärät ja lattapohjaisissa kengissä tallustelu lienevät tähän syynä. Reidet olivat kuulemma väsyneen tuntuiset mutta reagoivat varsin hyvin käsittelyyn. Suurimmat ongelmat ainakin omien tuntemuksien mukaan löytyivät keskiselästä, jossa itsekin tunsin miten siinä on vain sellainen kova "patti", joka ei meinannut pehmentyä millään. Ei muuten ollut taas kovin rentouttavaa kun kiemurtelin pöydällä tuskaisena, parhaani mukaan yrittäen pysyä paikallaan rentona hengitellen :D Helpommin sanottu kuin tehty!

Kropan takaosan jälkeen käsiteltiin oikea olkapää. Hieronta on onnistunut pelastamaan olkapääni, se kipuili ihan tosissaan silloin keväällä, mutta heti ensimmäinen hoitokerta "paransi" sen. Tottakai se vieläkin arkoo joskus, mutta hieronta pitää sen huomattavasti paremmassa kunnossa, eli yritetään jatkossakin olla unohtamatta sitä käsittelylistalta. Olen myös tunnollisesti pitänyt huolta olkapäätä ympäröivien lihasten venyttelystä, eli olkapää, ojentaja ja vähän hauiskin, ja aivan erityisesti rintalihakset. Nyt jo naureskeltiin miten paljon parempi olkapään liikkuvuus ja liikerata on kuin silloin ensimmäisellä kerralla, kun en tietyssä asennossa saanut kyynerpäätä lähellekään pöytää, kun olkapäätä pidettiin paikallaan. Nyt kyynerpään saa jo painettua pöytään, kun se silloin jäi n. 15cm korkeuteen ilmaan killumaan, siinä vaiheessa kun sanoin että sattuu liikaa, älä paina enää :D

Tässä niitä jalkoja hyydytellään :)
Innostuttiin vetämään vähän pidempi setti kun kummallakaan ei ollut kiire minnekään, ja otettiin vielä säärten etuosa, joista oikea on hieman ilmoitellut olemassaolostaan viime viikolla. Eli siis käytännössä irroitettiin sitä pitkää lihasta sääriluusta.

Tänään on taas ollut vähän sellainen olo kuin olisin ollut tappelussa, kun selkä on ihan kosketusarka. Pidin siis suosiolla vapaapäivän, jotta lihakset saavata parhaan mahdollisen hyödyn käsittelystä (okei, tunnustetaan että vapaapäivän syihin liittyi myös unohteluja ja laiskuutta, mutta oli se silti ihan hyödyllinen :D). Illalla venyttelin arkoja lihaksia ja älysin, että keskiselkää on oikeastaan tosi hankalaa venyttää: useimmat venytykset ainakin omassa repertuaarissani kohdistuvat joko ylä- tai alaselkään, mutta niiden välimaastoon on todella hankala kajota. Löytyisikö hyviä venytysvinkkejä keskiselän tienoille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti