perjantai 16. tammikuuta 2015

Kuka pääsee Rioon?

Kuka tahansa ei voi ilmoittautua olympialaisiin, vaan sinne on myös Nykyaikaisessa 5-ottelussa tiukat kriteerit. Enää paikan päällä ei karsita ketään pois, kuten maailmancupeissa, vaan Riossa otellaan suoraan finaali.

Kuka sinne siis pääsee? Seuraavassa Rion karsintasysteemi avattuna suoraan lainaten Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton sivuilta:
Saavutettavia paikkoja karsinnan kautta on yhteensä 33 naisissa ja 33 miehissä. Jokainen maa voi kuitenkin lähettää enintään 2 nais- ja 2 miesottelijaa. Mikäli jonkun maan ottelijat saavuttavat enemmän kuin 2 paikkaa, päättää kyseinen maa ketkä heidän urheilijoistaan edustavat olympialaisissa.
 • 1 paikka: World Cup -finaalin 2015 voittaja
 • 8 paikkaa: Euroopan mestaruuskilpailut 2015, 8 parasta ottelijaa, mikäli heidän joukossaan on World Cup Finaalin voittaja, saa 9. ottelija paikan
 • (12 paikkaa: muiden maanosien mestaruuskilpailuissa)
 • 3 paikkaa: UIPM World Championships 2015, 3 parasta ottelijaa, mikäli heidän joukossaan on World Cup Finaalin voittaja tai 20 maanosamestaruuskilpailujen kiintiöpaikan saavuttanut, paikan saavuttaa kilpailuissa seuraavaksi korkein ottelija joka on vielä ilman kiintiöpaikka
 • 3 paikkaa: UIPM World Championships 2016, 3 parasta ottelijaa, mikäli heidän joukossaan on kiintiöpaikan saavuttanut, myönnetään kiintiöpaikka ottelijalle joka on Pentathlon World Ranking mukaisesti (tilanne 1.6.2016) parhaiten rankattu ilman kiintiöpaikkaa oleva ottelija
 • 6 paikkaa: Pentathlon World Ranking mukaisesti (1.6.2016 tilanne) 6 korkeimmalla sijoituksella olevalle ottelijalle, joilla ei ole vielä kiintiöpaikkaa
Tämän lisäksi
-          järjestäjämaa saa 1 paikan naisille ja 1 miehille
-          2 paikkaa ”Tripartite Commission Invitation Places”, johon UIPM kutsuu 15.10.2015 osallistumaan kriteerit täyttävät kansalliset olympiakomiteat.
Rion Olympialaisiin osallistuu 36 nais- ja 36 miesottelijaa.
Karsintakausi alkaa siis kesäkuun MC-finaaleista. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jo kevätkauden maailmancupit ovat tärkeitä sillä mielellä, että pitää päästä finaaliin jotta sieltä voisi saada olympiapaikan. Kesäkuun alusta 2015 lasketaan myös World Ranking-pisteet, joiden perusteella viimeiset paikat jaetaan. MC-finaali lienee ensimmäinen kisa jonka rankingpisteet lasketaan olympiarankingiin, joten sinne kannattaa tähdätä. Myös tämän kauden arvokisat ovat entistä tärkeämpiä. Pidetään peukkuja pystyssä suomalaisille!

Mitalien värejä ratkotaan Lontoossa. Kuvassa Samantha Murray (hopeaa), Yane Marquez (pronssia) ja Laura Asadauskaite (kultaa). Kuva täältä.

2 kommenttia:

 1. Noh, miltä näyttää? Mahdollisuudet hyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh... en ihan vielä ole ryntäämässä niihin maailmancupin kisoihin, ja muutenkin sairastelu sotkee kauden suunnitelmia tällä hetkellä jonkin verran. Kuitenkin, jos teen huikaisevan läpimurron tänä vuonna vähän matalamman tason kisoissa niin ehkä ne mc-paikatkin ensi kaudelle aukeaa :D Meillä on kuitenkin tosi kovia mimmejä Suomessa joilla on vähän realistisemmat mahdollisuudet!

   Poista