perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kova taso Kiinan Maailmancupissa

Pääsiäisenä kisattiin kauden kolmas MC-osakilpailu Kiinan Chengdussa. Naisten karsinta käytiin keskiviikkona, ja seurasin tuloksia pentathlon.org:in erinomaisesta tulospalvelusta. Eevin hyvät tulokset ja finaalipaikka lämmittivät tietysti mieltä, mutta kiinnitin jo karsintavaiheessa huomiota mielestäni kovaan tasoon, vaikka karsintateriä olikin vain kaksi (kauden ensimmäisessä kisassa oli kolme, jolloin kilpailu finaalipaikoista on vielä kovempaa). Esim. uintiosiot voittaneet tytöt, jotka tekivät muissakin lajeissa ihan hyvää tulosta, jäivät finaalin ulkopuolelle!

Myös naisten finaalissa jatkui sama meininki. Tulosta piti todella tehdä kaikissa lajeissa. Tuloslistalla pisti myös silmään se, että top 10-joukossa oli peräti 4 kiinalaista, ja loputkin sitten sijoilla 15, 19 ja 23. Toki kisa pidettiin Kiinassa, eli Kiinalla oli varmasti tavallista vahvempi edustus, mutta silti tuo on joukkuetasolla erittäin kova tulos.

Ampumameininkiä junnutyyliin ruotsalaisten leirillä Falunissa. Kuva ruotsalaisten Modern Pentathlon fb-ryhmästä.
Samaan aikaan toisaalla, eli ruotsissa käytiin viisiotteluleiri, ja ilmeisesti leirin päätöskilpailuna GP-osakilpailu, Falun GP. Katselin kuvia kateudesta vihreänä, olisipa ihan huippumahtavaa, jos meilläkin saataisiin aikaiseksi kokonainen leiri ja usampi kuin yksi kunnollinen kisa kaudessa!