keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Jälkipuintia

Nykyaikainen viisiotteluhan nyt ei ole lajina mikään jalkapallo tai keihäänheitto, jonka tuloksista tietäisivät kaikki. Silti olen tuntenut itsen parhaaksikin b-luokan julkkikseksi, kun nimeni on pompahtanut esiin vaikka missä, kansainvälistä lajiliittoa myöten: Eevi Bengs dominant at Finnish Championships. Kiva muuten että tuo järkky kuva, jossa ollaan vielä ihan mun paidan värisiä juoksun jäljiltä, on se joka on levinnyt maailmalle...

Maanantaina töissä työkaveri, joka tiesi viikonloppusuunnitelmistani hiipi aamupäivällä huoneeseeni ja lausui onnittelut pronssista. Olin aivan ihmeissäni: mistä normi-ihminen, joka ei seuraa viisiottelu-uutisia aktiivisesti, on voinut kuulla tästä?! Vastaus kuului tietysti, että teksti-tv:stä!


Parasta antia on silti kyllä edelleen ollut se Oulun Miekkailuseuran sivuilla ollut artikkeli, joka on kirjoitettu ihan suuren maailman tyyliin:
"Suomenmestaruuskilpailujen ennakkoasetelma oli toisaalta selvä, toisaalta hyvin mielenkiintoinen: Eevi Bengs tulisi viemään mestaruuden, jos pystyisi viemään kilpailun läpi asti, mutta koska Dagny Bengs on maailmancupin osakilpailussa ja Laura Salminen sekä Julia Hermans sairaana, hopea- ja pronssisijat jäisivät kokemattomampien ottelijoiden sekä masters-kilpailijoiden jaettavaksi. Suomen kärjen keskinäinen kisailu mitaleista siis vaihtui haastajien välienselvittelyyn.
Käytännössä kisa käytiin siis Helsingin Nykyaikaisten viisiottelijoiden verrattain uusien kisaajien Alisa Matomäen, Saskia Halmisen sekä Jessica Welanderin, Oulun Miekkailuseuran myös vastikään aloittaneiden viisiottelijoiden Kirsi Yrjölän, Anne Kentän ja Sonja Rajakankaan sekä pitkän linjan viisiottelija Heidi Wallin (HN5O) välisenä kamppailuna."

Tämän lisäksi tietysti liitto ja seurat ovat innokkaasti jakaneet tuloksia sekä facebookissa että Twitterissä! Kirkkonummen sanomissakin oli pieni juttu, kun miesten sarjan voittaja on kirkkonummelainen. Laittakaa ihmeessä linkkejä, jos olette nähneet uutisia jossain muuallakin!
Himpun verran parempi pressikuva... Kuva by Ansku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti